Yapay zeka ve tohum, ‘kurulması planlanan dijital dünya’ın vazgeçilmesi olarak görülüyor.  Her ikisini de insan eliyle yapacağımız içinde, artık ülkeler en büyük yatırımını eğitime, yani insana yapması gerekiyor…

Önce tohum ile başlayalım. Bakınız; “Ülkeler peş peşe karar alıyor! Bir dönem sona erdi deniyor! 2020'de paranız olsa bile tohum alamayacaksınız.” Bunu kim söylüyor? Elbette yetkili bir isim. Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle tohum ithalatında ortaya çıkan sorunların yerli tohum üreticileri için bir şans olduğunu belirterek,: "2020'de paranız olsa bile tohum alamayacaksınız. Ülkeler tohum satışına kısıtlama getiriyor" dedi.

 Bu süreçte verilen tohum desteğiyle beraber, üreticilerimiz yerli ve milli tohumlarımızı daha çok kullanacak. Çiftçiler, bizim ürettiğimiz tohumların da en az ithal tohumlar kadar verimli ve kaliteli olduğunu görünce ithal tohumdan uzaklaşacak. Çiftçi yerli tohumu ürünlerini kendi gözüyle görüp anlarsa bir daha ithal tohum kullanmaz…”

Konuya bu açıklama ile girdim, çok ama çok önemli olduğu içinde yapay zekanın tüm canlıların genleriyle oynadığını ispat için de bir dergiden bölümler aktarıp, sonra da yorumumuzu tamamlayalım diyorum.

YAPAY ZEKÂ VE BİYO-TEKNOLOJİYE İLİŞKİN 30 KİTAP

“Biyopolitika, genetik ve üreme konularıyla ilgilenen Thomas Lemke, Goethe Üniversitesi Sosyoloji bölümünde profesör. "Ya biyoloji politikayı açıklar ya da politika biyolojiyi düzenler" tespitini yapar.  Lemke, 1930'larda moleküler biyolojinin Rockefeller Vakfı'nın finansıyla gerçekleştiğini ifade ettikten sonra Vakfın amacını şöyle özetliyor: "Bu bilimin yeni bilgilerle birlikte “toplumsal denetim” araçları geliştirmesini ve insan davranışını yönlendirip uygun hale getirmesini umuyor.” Şimdi Corona Virüs ile konuya bütünleştirerek düşünün!

Aynı dergide yer alan “İNSAN DOĞASININ SONU PINARYAYINLARI, 2006, 336 SAYFA” da ise:

“Öncelikle kitabın 2006 yılında yayınlandığına dikkat çekmek istiyorum. 2007'de okumuş

olduğum kitabı tanıtmak için tekrar elime aldığımda kritik birçok noktayı kaçırdığımı fark

ettim. Örneğin daha kitabın ilk sayfasında "posthümanizm"den bahseden şu ifadeler: "...Bu

plana, insanların 'insan-ötesi' bir (post-insan) dünya yaratmak için makinelerle bir bütün

haline geleceği günlerin çok uzak olmadığını öngören ileri robot teknolojisi ve nanoteknoloji

alanında çalışan mühendisler de katılmıştır." Bill McKibben bugün tartıştığımız pek çok

konuyu kitapta ele alıyor. Örneğin 2001'de New York'ta 15 kadına kendi yumurtaları, partnerlerinin spermleri ve ikinci bir kadın tarafından bağışlanan yumurtanın bir kısmıyla oluşturulan embriyoların yerleştirildiği vakayı anlatıyor. McKibben, "Deney sonucu doğan bebeklerden en az ikisi her üç 'ebeveyn'in genetik materyalini taşıyordu." demektedir. Yine "Kornell'deki bilim adamları ise 'yapay rahim dokusu' ürettiler. Bir kaç yıl içinde belki de tamamen yapay bir rahim üretilecek..." bilgisini vermektedir. Bu bakımdan kitap güncelliğini koruyor.” Yani öyle gelişmeler var ki, yapay zeka ile yapay organlar üretiliyor…

Son bölümde ise “19.YENİ ATLANTİS, FRANCİS BACON,( MİLLİ  EĞİTİM M BAKANLIĞI YAYINLARI, 1990, 62. SAYFA) “Bacon "Nowum Organum" kitabının yazarı ki kendisi modern bilimin kurucusu olarak anılıyor. Yeni Atlantis bir ütopya, ilk ütopyalardan biri. Bugün yaşadıklarımız hatırda tutularak okunduğunda kitabın önemi sanırım daha iyi anlaşılacaktır. Çünkü kitap, tahmini 1624 yılında yazılmış. Yani bundan 400 yıl önce. Yeni Atlantis'teki 6 Günlük İşler Koleji'nde antiaging, ağır harp sanayi, algı yönetimi, genetik, uzay çalışmaları gibi pek çok konuda araştırmalar yapılmaktadır. Kolej'in müdürü, örneğin, kitabın bir yerinde şöyle der: "Tefessuhla birçok yerde sürünen hayvanlar solucanlar, sinekler, balıklar peyda ediyoruz; bunların bazıları tekemmül ederek, hayvanlar ve kuşlar gibi, mükemmel mahluklar oluyorlar, çiftleşip çoğalabiliyorlar. Bunu tamamiyle tesadüfe bırakmış değiliz; hangi maddelerden ve onların ne nispette karıştırılmasından ne cins mahlukların hasıl olacağını önceden biliyoruz. Hatta Kolejimizd "suni gökkuşağı" da yapılabilmektedir.(ewis Mumford Açılım yayınları, 2017, 599 sayfa. Mumford / 1944'te alınmıştır- Ayrıca Aile Akademisi Derneği Mart 2020-Mücahit Gültekin)

Evet,  Yapay zekada gelinen nokta bu, tohum konusu ise çok geniş vereceğim, şimdilik kalın sağlıcakla