Bu Nedenle Gazetemizi Ziyaret Eden Yazarla

Bir Söyleşi Gerçekleştirdik

- “Kırsaldan- Kentsele” adlı eseriniz hakkında neler söylersiniz?

“Kırsaldan Kentsele” benim 12. kitabım. Araştırma türü bir eser. Büyük Şehir Belediye Başkanlığı yayını- 2018, büyük boy, 185 sayfa, renkli baskıdır. Birinci bölüm, 1940’lı yıllarda kırsaldan-kentsele yaptığım bir yolculuğun izlenim ve yorumlarını içerir. O günlerin sosyo-ekonomik, sosyo – kültürel bakımından köy, şehir algılarımı yansıtır, diyebiliriz.

Geçmişimizle bugün arasında bir köprü kurmak, genç kuşaklara o zaman dilimini kendine özgü şartlarıyla tanıtmak, gelecekleri için bir bilinç oluşturmayı amaçladığım, söylenebilir.

1980’li yıllardan sonra sanayi ve ekonominin gelişimi, refah düzeyinin yükselişiyle başlayan süreç’e vurgu yaparken, çalışmamı salt kültür-sanat ve sosyalleşmeyle sınırlı tuttum. İşlevselliği bakımından önemli bulduğum, kültür siteleri, kültür pakları, kütüphaneler ve taziye evlerine öncelik tanıdım. Eserin formatı bunu gerektiriyordu.

2000’li yıllarda başlayan belediyecilikte, rutin hizmetlerin dışında kent halkının tüm gereksinimine çözüm üretme eğiliminin, söz konusu güzel sanatlar ve sosyalleşmeye yansımaları üzerinde durdum. Genel amacım: Kültür, sanat ve sosyalleşmede başlayan olumlu estetik algıya, ilgiye ve zihniyet değişimine ışık tutmaktı.

Eserin ikinci bölümünü, kültür-sanat ve sosyalleşmeyle ilgili etkinliklerin, izlenim ve yorumlarını içeren tanıtım yazılarıma ayırdım.

  1. bölümde: Resim, fotoğraf, ebru sergileri, tiyatro gösterimleri, musiki konserleri, sanatsal şovlar, konferans ya da sempozyumlarla ilgili yazınsal değerlendirme ve yorumlarım yer aldı.

Bu eserimle geçmişten- zamanımıza Kahramanmaraş’ta kütür-sanat ve sosyalleşme alanındaki gelişim ve değişim hakkında bir algı uyandırabildimse ne mutlu bana… Eksikler için bağışlanmak dileğimle… Yeni eserimin tanıtımı için bana bu fırsatı veren “BUGÜN GAZTESİ,” Yönetimine teşekkür ediyorum.” Diyerek sözünü bitirdi.