Depremin ardından yeniden ayağa kalkan Kahramanmaraş, spor altyapısını güçlendirecek önemli bir yatırıma hazırlanıyor. Şehirde uzun süredir beklenen yeni stadyum projesi için somut adımlar atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın gerçekleşecek önemli ziyaret öncesi geldiği şehirde, Kahramanmaraşlı gençlerin ve spor camiasının merakla beklediği müjdeyi verdi.

Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraşlı gençlerin merakla beklediği Kahramanmaraş stadyumunun ihalesini 30 Haziran'da TOKİ Başkanlığımız yapacak. 17 bin 500 kişi kapasiteli, son derece modern bir spor kompleksini en kısa zamanda Kahramanmaraş'ımıza kazandırmış olacağız," ifadelerini kullandı. Bu açıklama, şehrin spor hayatına yeni bir soluk getirecek büyük bir yatırımın ilk sinyali olarak algılandı.

Bakan Kurum Duyurdu Yeni Stadyum İçin Geri Sayım Başladı (1)Bakan Kurum'un müjdesi, Kahramanmaraş'ın 6 Şubat depremlerinin ardından yürüttüğü kapsamlı yeniden inşa ve ihya sürecinde, sosyal ve kültürel alanlardaki yatırımların da hız kesmeden devam ettiğini gösteriyor. Yeni stadyum, sadece spor müsabakalarına ev sahipliği yapmakla kalmayacak, aynı zamanda şehirdeki gençlerin sporla buluşabileceği, çeşitli etkinliklerin düzenlenebileceği modern bir yaşam alanı olacak. TOKİ tarafından yapılacak ihale ile birlikte inşaat çalışmalarının hızla başlaması ve projenin belirlenen sürede tamamlanması hedefleniyor. Şehir, yeni stadyumuyla birlikte ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma potansiyelini de artıracak.

Muhabir: YAVUZ NALBANTBAŞI