Seçme ve seçilme, ülkemizin elde ettiği en büyük teminatlardın birisidir. Seçimler; iktidarların ve muhalefetin imtihan alanıdır. Eğer ülkeyi geliştiriyor ve iyi hizmet ediyorsa tekrar seçilir, eğer etmiyorsa seçilemez...

Bundan daha iyi ne olabilir. Ülke insanı seçimlere her zaman hazır olmuş ve önüne konan sandığa sadık kalmıştır. Sandığın sonuçlarına boyun eğmiş ve saygı duymuştur.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. ”14 Mayıs’ta seçimler yapılacak” Cumhur ittifakı ve Milet ittifakı olarak seçimlere girecekler. Altılı masanın halen Cumhurbaşkanı adayını açıklayamaması beklentileri artırıyor! 

İster iktidar partisi olsun ister muhalefet partileri olsun, altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı merak konusu.

Bu gecikme altılı masaya artı getirdiğini söylemek mümkün değil. Yapılan kamuoyu araştırmalarında Cumhur ittifakının ekonomik nedenlerle Ak partiden ayrılan oyların yeniden döndüğü.  Millet ittifakı ise, erimeye devam etiği söyleniyor.

Bu kadar beklentilere rağmen hale altılı masadan bir sonuç çıkmadı. Zaman uzadıkça oy verecek olan insanlar “ bunlar kendi aralarında bile anlaşamıyorlar. Yarın iktidara geldiklerinde bu ülkeye nasıl yönetecekler” algısı ağırlık kazanmaya başladı.

Kahramanmaraş’a gelince :

Kahramanmaraş’ta Ak Partinin çantada keklik anlayışı devam ediyor. Nasıl olsa vatandaşlarımız oylarını bize verirler demesi gözden kaçmıyor…

Bunun yanında CHP hala sessizliğini korurken İyi parti hem il hem de ilçelerde yoğun bir haraketlilik gözleniyor. Gece gündüz çalışıyorlar.  Genel başkan Meral Akşener’in bilboardlarda fotoğrafları eksik olmuyor.

Buda vatandaşların ilgisini çekiyor. İlimizde iyi partinin gidişatı CHP göre daha iyi gözüküyor.

CHP milletvekili ve genel başkan yardımcısı Ali Öztunç ilimize geldiği zaman, partiye bir miktar heyecan getiriyor. Ama CHP Ali Öztunç’tan başka ikinci bir milletvekilini çıkartma şansı gözükmüyor.

CHP genel başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu partisini soldan alıp merkez veya sağa yaklaştırması seçim sonuçluların nasıl etkileyeceği de merak konusu. İyi Parti Genel başkanı Sn. Meral Akşener’in İstanbul BB belediye başkanı İmamoğlu ile iyi anlaştığı biliniyor. Mümkün olsa , Cumhurbaşkanı adayının Ekrem İmamoğluna meyilli olması gözden kaçmıyor.   Kılıçdaroğlu’nun  6’lı masanın baş mimarı olduğu biliniyor.  Aday çıkartmada bu kadar gecikilmesi, Akşener ‘in  Kılıçdaroğlu’nu riskli olarak gördüğü kulis bilgilerinde.

Seçimler bir şekilde er meydanıdır. Kim kendisini halka iyi anlatırsa ve ümit verebilirse ipi o göğüsleyecektir. Karşılarında siyasetin kurdu olmuş bir Erdoğan var.   Aldığı her pası gole çeviren bir lider.  Bu şekilde Kılıçdaroğlu ile ümitsiz başlamak iyi bir sonuç verir mi? bilinmiyor… Elbette 6’lı masanın en güçlü adayı Kemal Kılıçdaroğlu ama sonuç önemli.

Geçtiğimiz gün: Ortak politikalar mutabakat metni açıklandı. 9 ana başlık,73 alt başlık, 2 bin 500’e yakın madde ve yaklaşık 240 sayfa.

6 lider, ayrı parti ayrı dünya görüşü... Bunlar kendi aralarında ne kadar uzlaşma sağlıyorlar? İleri süreçte herkesin daha kolay anlayabileceği kısa özetler hazırlarlarsa 2 bin 500 madde olmasını anlamak ve kafa yormak oldukça meşakkatli bir iştir. Biz okuyarak değil görerek, duyarak, hareket eden ve karar veren bir milletiz. Bizim anlayacağımız kısa ve öz olmalıdır.

Özet olarak: Günümüzde siyasetin fotoğrafı bu şekilde 14 Mayıs’a kadar zaman ne gösterecek. Rahmetli Süleyman Demirel seçim için” 24 Saat’in ne kadar önemli” olduğunu söylerdi.