Siyasi partilerin hemen hemen hepsinin kuruluş tüzüğünde mutlak milliyetçilik kavramının en başta veya içerisinde yer aldığını biliyoruz. Partilerin sağcı, solcu veya milliyetçi bir parti olarak halkın huzuruna çıkması ile birlikte milliyetçilik duygusunun öne çıkması önemlidir.

Dünyanın hemen her ülkesinden gelen insanların Amerika Bileşik Devletleri’nde yaşamak gibi bir hayalinin olduğunu biliyoruz ancak oradaki her birey hangi milletten veya hangi düşünceden olursa olsun önce “Ben Amerikalıyım” der. Çünkü özümsemiş ve bir şekilde sahiplenmiştir. Onun için elbette doğduğu büyüdüğü ülke önemli; ama yaşadığı, hayatını idama ettirdiği ülke de önemlidir. Bunun önemini her Amerikalı, Alman, İngiliz, Fransız da bilir ve o şekilde hareket eder.

Bizim ülkemizde bir Kürt meselesi var. Belki 40 yıldan bu yana tüm uğraşılarımıza rağmen bir türlü hal yoluna koyamadık. Âmâ meydanı da boş bırakamayız!  

Şimdi gelelim Kahramanmaraş milliyetçiliğine;

İlimizde bir milyonun üzerinde nüfus yaşıyor. Bu nüfusun siyasi görüşü ne olursa olsun önce milletçilik duygusu ağır basar. Buranın insanı için vatan, millet ön plandadır.

Askere giderken düğün alayı eşliğinde askerler yolcu edilir. Bazen de askere gönderdiğimiz genç “şehit” olarak döner kimse de üzülmez. Çünkü gönderdiği evladı şehit olarak dönmüştür. Aile büyüğünün tek söylediği şey “Vatan sağ olsun” olur.

İşte anlatmak istediğimiz  kısaca budur…

+++

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi ve iş adamları birlikte hareket ederek İl Emniyet Müdürlüğüne 27 tane araç alarak bağışta bulundular.

Bakın buraya dikkat edelim:

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, “İlimizde askerimiz, polisimiz, jandarmamız güvenlik korucularımızla birlikte millete hizmet etmenin manevi zevkini hep birlikte yaşamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kendiliğinden Ticaret ve Sanayi Odasının, Ticaret Borsanın OSB ve esnafların güvenlik hizmetlerinde kullanılmak üzere hiçbir talebimiz olmadan araç sayımızı zenginleştirdiler. Bunun için hepinize ve tüm Kahramanmaraş halkına teşekkür ederim” dedi.

İl Emniyet Müdürü Doğan İnci de herkese teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ta daha önce de birkaç kez yine toplu halde Emniyet Müdürlüğü’ne araç hibe edilmişti! Kahramanmaraşlı bunu devamlı yapıyor hem de isteyerek yapıyor.

Kendisine düşün görevi yapar. Vergisini ödemek için kuyruğa girer. Diğer ödemelerini de aksatmadan zamanında yapar. Bankalar da gerek iş adamlarımız olsun gerekse diğer tüccarlar ve esnaflara olsun kredi vermek için caba sarf ederler. Çünkü krediler zamanında ödenecektir. Bunu bilirler.

Özet olarak Kahramanmaraşlı; vatanına, milletine, namusuna sahip çıkar.

Bunlar Kahramanmaraşlımın ortak paydasıdır.