Şehrimiz deprem şehri…
tatbikatlar ile Acil Durum da yapılacakların denemesi yapılıyor.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi bünyesinde yürütülen ‘Disiplinler Arası Afet Eğitimi’ adlı TUBİTAK projesi kapsamında Eğitim Fakültesi binasında Kahramanmaraş Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekibi ve Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi işbirliği ile ‘Acil Durum Tahliye ve Kurtarma’ tatbikatı gerçekleştirildi.
Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen tatbikatta acil durum anında yaralılara nasıl hızlı ve güvenli bir şekilde müdahale edileceği ve oluşabilecek yaralanma durumlarında uygulanacak acil müdahale yöntemleri tanıtıldı.
Etkinlik kapsamında ayrıca Kahramanmaraş Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından açılan tanıtım ve bilgilendirme stantlarında afet durumunda yapılacaklara ve gerçekleştirilecek olan tatbikata ilişkin bilgiler verildi.
Bu gibi Acil Durum tatbikatları yapılmalı…
Kalın sağlıcakla…
Daha çok tatbikat daha çok can
SEVİLAY YUMUŞAK
Yorumlar
Trend Haberler
Silahlı saldırı: 11 ölü, 2 yaralı
Prof. Dr. Çağatay Çalıkoğlu Kimdir, Neden Öldü, Ölüm Nedeni Nedir?
Kahramanmaraş’ta husumetlisine ateş açan şahıs, yoldan geçen 2 çocuğu yaraladı
İş İnsanı Süleyman Çankal Kimdir, Neden Öldü, Ölüm Nedeni Nedir?
Kahramanmaraş'ta okul saldırısı kurbanı Belinay'ın acı hikayesi!
Yolcu uçağı düştü: 15 ölü