Şanlıurfa’da yaklaşık 45 gün önce jandarma kılığına giren şüpheliler tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen silahlı gasp olayında yeni bir gelişme yaşandı. Olayla bağlantılı 15 şüpheli tutuklanırken, gasp edildiği belirtilen yaklaşık 15 kilogram altın ile 2,5 milyon liranın akıbeti henüz belirlenemedi.
Edinilen bilgilere göre olay, yaklaşık 45 gün önce Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi yakınlarında meydana geldi. Kahramanmaraş’a altın sevkiyatı gerçekleştiren aracın yolu, kendilerini jandarma olarak gösteren kişiler tarafından kesildi.
İddiaya göre şüpheliler, jandarma kıyafetleri giyerek ve silah, siren ile çakar kullanarak yolda sahte kontrol noktası oluşturdu. Altın taşıyan aracın önünü kesen şüpheliler, araçta bulunan kişileri etkisiz hale getirdi.
Gasp sırasında bazı kişilerin bıçakla yaralandığı ve darbedildiği belirtilirken, araçta bulunan yaklaşık 15 kilogram altın ile 2 milyon ila 2,5 milyon lira arasında nakit paranın alındığı öne sürüldü.
Sahte jandarma kontrolünden şüphelendiler
Olayın mağdurlarından kuyumcu çalışanı Ali Mert, yolculuk sırasında oluşturulan kontrol noktasının şüpheli olduğunu fark ettiklerini anlattı.
Mert, ana yolda ilerledikleri sırada jandarma kıyafetli kişilerin araçlarını durdurmak istediğini belirterek, kontrol noktasının viraj çıkışında kurulmasından şüphelendiklerini söyledi.
Kontrol noktasına girmeden önce aracı yaklaşık 1 kilometre geride durdurduklarını ifade eden Mert, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdiğini aktardı.
Mert, ihbar sırasında bölgede sahte bir kontrol noktası olabileceğini ve yardım beklediklerini bildirdiklerini ancak ekiplerin olay gerçekleşmeden önce bölgeye ulaşamadığını söyledi.
Yaklaşık 20 dakika içerisinde gasp olayının gerçekleştiğini anlatan Mert, kendilerinin ters kelepçelendiğini, bıçaklandığını ve darbedildiğini ifade etti.
15 kilogram altın hâlâ bulunamadı
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik güçlerinin çalışma yürüttüğü ve olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 15 şüphelinin yakalanarak tutuklandığı belirtildi.
Ancak mağdurların asıl beklentisi olan altınların bulunması konusunda henüz sonuç alınamadı.
Kuyumcu çalışanı Ali Mert, yaklaşık 15 kilogram altının yanı sıra 2-2,5 milyon lira civarında nakit paranın da gasp edildiğini belirterek, şüphelilerin yakalanmasına rağmen altınlardan henüz haber alınamadığını söyledi.
Mert, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için altınların bulunmasını istediklerini dile getirerek yetkililerden yardım talep etti.
Kahramanmaraşlı esnafın zararı 110 milyon liraya yaklaşıyor
Gasp edilen altınların sahibi Hasan Dilli de olay nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadığını belirtti.
Dilli, yaklaşık 15 kilograma yakın altınının ve 2,5 milyon liraya yakın parasının kaybolduğunu ifade etti.
Altınların güncel değerinin yaklaşık 110 milyon liraya ulaştığını belirten Dilli, yaşadığı maddi kaybın kendisini zor durumda bıraktığını söyledi.
Gasp nedeniyle insanların güvenini boşa çıkarmamak için sahip olduğu varlıkları satmak zorunda kaldığını anlatan Dilli, soruşturmanın sonuçlanmasını ve kayıp altınların bulunmasını beklediğini ifade etti.
"Devletimize güveniyoruz"
Hasan Dilli, olayın aydınlatılması ve kayıp altınların bulunması konusunda devletin ilgili kurumlarına güvendiklerini belirtti.
Dilli, Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığına güvendiklerini ifade ederek, olay kapsamında 15 kişinin tutuklu bulunduğunu söyledi.
Soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerin ifadeleri ve elde edilen deliller doğrultusunda çalışmaların sürdüğü belirtilirken, yaklaşık 15 kilogram altının nerede olduğunun belirlenmesine yönelik araştırmaların devam ettiği öğrenildi.
Mağdurlar ise aradan yaklaşık 45 gün geçmesine rağmen bulunamayan altınların akıbetinin ortaya çıkarılmasını ve zararlarının giderilmesini bekliyor.




