Kahramanmaraş’ın iç Pazar ekonomisinde sıkıntılı günler yaşandığını biliyoruz. Bu iç pazarı canlandırmak ve esnafları bir miktar nefes aldırmak adına KMTSO ‘nun yirminci grup olarak ” Alışveriş indirim günleri “adı altında çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar daha sonra odanın dışında Valilik, Büyükşehir ve diğer ilçe belediyeler bazı STK’larında bu projeye ortak edildi.  Toplumumuz iyiye, yararlıya, doğrudan yana olan değişime, yenilenmeye ve gelişmeye açıktır. Ancak bu gelişim sürecinde bir takım uyumsuzluklar ve sıkıntılar da olacaktır. Önemli olan hatalardan arınarak yeni doğrulara yönelmektir. Madalyon iki yüzüyle bir bütündür. Yeter ki geliştirilen onca ortak payda değerlerinde birleşmesini bilelim. Sen, ben yok biz varız diyebilelim. Ortak coğrafyada tasayı ve kıvancı birlikte yaşadığımızın bilincine varalım. Toplumsal duyarlılığımızın özünde elbette sevgi olmalı. Sevgi toplumsal duyarlılığımızı besleyen tüm erdemlerimizin en doğurgan anasıdır. Sevmekten birbirimize güvenmekten korkmayalım. Unutmayalım ki tüm toplumsal ve de kişisel sorunlarımızın temelinde sevgisizlik vardır. Sevgisiz insan kendisini yalnızlığa tutsak eder.

Olumlu olmakla birlikte olumsuzları da birlikte yaşadığımızdan bahsettik… Ancak birçok ortak paydamızla birlikte hareket etmenin erdemlerini bu 7 günlük alışveriş indirim günlerinde görmek istiyoruz. Özel sektörün ve esnafların kazanması bu sayede nefes alması da hepimizin ortak kazanımıdır.

 İlk kez gerçekleşmekte olan bu %46’ ya varan indirim günleri uygulanmaktadır. Esnaflar kendi kârlarından ödün vererek sermayesine verilecek olan ürünleri insanlarımızda ilgi göstermelidir.

Diğer taraftan:

E-ticaret ve büyük alış veriş merkezlerinin artması, tüketicilere cazip geliyor. Ancak yapılacak bir şey yok dünya ticareti bu şekilde gelişiyor…

Bir gerçeği de kabul etmek zorundayız. Kahramanmaraş yabancının uğrak verdiği iller arasında değil. Daha çok aktiviteler yaparak ekonomiyi canlandırmanın da elimizde olduğunu da bilmeliyiz.

Bunu söylerken tarihi varlıklarımızı da unutmayalım. Bu tarihi mirasımızı gün yüzüne çıkartmakta elimizde. Ancak, bireyselliğin toplum barışına yansıyan olumsuzluklarını da görmezlikten gelemeyiz. Birey olmanın önünde en önemli engelin havaleciler olduğunu biliyoruz. Havalecilik alışkanlığını, bencilliği, sorumsuzluğa ve kolaycılığa dönüşmesine fırsat vermeyelim. Yeri geldiği zaman elimizi taşın altına koyalım ve koymaktan çekinmeyelim.

Böylesine evrensel ve zengin bir değeri koruyarak değişen koşullara, yozlaşan hayata direnmek gerekiyor. Toplumda yaşanan değişimler, köklerden beslenecek ama değişimlere karşılık gelecek yeni tarz bilgilere de ihtiyaç doğuyor…

Yazıya nerden başladık nerelere geldik: Bu hafta kendi iş yerlerinde 46 sektör ve %46’ya varan indirimlere halkımızın ilgi göstermesi, alıcı ile satıcılar arasındaki bağı güçlendirecektir.

Başta KMTSO ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına bu projeye katkılarından dolayı teşekkür etmek hepimizin görevi olmalıdır.” İltifat marifete tabii derler”