Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye başkanı Necati Okay KMTSO, konuğu olarak meclis toplantısına katıldı. Meclis toplantısından sonra Kürsüye gelen Okay “Belediyenin günümüze kadar neler yaptığını projeksiyon aracılığı ile sunum” yaptı.

Bilindiği gibi: 2014 yılında Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasıyla merkezde; Onikişubat ve Dulkadiroğlu olarak iki ilçeye ayrılmıştı! O, tarihte birkaç mahallenin barındığı bölgey Sakarya olarak bilinirdi. Çok geri kalmış köhne bir bölgeydi! Doğru dürüst yolu olmayan gecekondularla dolu, tamamı kentsel dönüşüme muhtaç bir yerdi! Aradan yedi yıl geçti.7 yılda burası adeta cazibe merkezi oldu.  Sosyal, kültüler ve sportif faaliyetlerin yansıra büyük yeniliğe imza atıldığını gördük. Dulkadiroğlu belediyesinin gerçekleştirdiği yatırımların tanıtımı, daha çok ve doğru dürüst yapılmadığına tanık olduk. Sunumda bazı projeler yer alırken birçok projede hayata geçmiş.

Tarihe yapılan yatırmalar Sayesinde: Yerli ve yabancı turist kafilesi çok rahatlıkla mutfak müzesinden başlayarak akşama kadar gezme imkanı bulabilir. Bilhassa tarihi konaklar, Bahtiyar yokuşu ve Yedi kuyular kayak merkezi vs. Ama en önemlisi bu tarihi yapıları korumak. Yapıldıktan sonra aktif hale getirmektir...     

+++

Belediye Başkanı Necati Okay’ın medyatik olmaması da buranın tanıtım eksikliğini gideremiyor.

Bu yatırımların da tanıtılması açıkçası görücüye çıkartılması önem arz etmektedir.

Tanıtım içinde kaynak ayırmak gerekiyor. Durduğu yerde olmuyor. Elbette tanıtımında bir bedeli olacaktır.

Bakıyorum bazı kamu kurum ve kuruşlar yerli basın ve sosyal medyaya yeteri kadar değer vermediklerine şahit oluyoruz.  Yazılı ve sosyal medya devamlı haber yapmaktalar. Yaptıkları harbeleri

Yerine ulaştığı gibi zaman zaman ulusal ve uluslararası gündemi oluşturmaktalar.

Teknolojinin gelişmesiyle yerli ve ulusal basın ve sosyal medyada bir fark kalmadı.

Yapılan haberler ve röportajlar anında dünyanın en ücra köşelerine kadar ulaşıyor.

Kahramanmaraş –Türkiye’nin önde gelen tarihi ve kültür varlıklarına sahip. Her mevsimde bu kültür varlıklarını gezmek mümkün. Ancak Yukarıda bahsettiğim gibi… Ne Yazıl basın nede sosyal medyada yeteri kadar yer almadığını görüyoruz. Bu tabi ki “SAYIN BASIN MENSUPLARI” demekle olmuyor. Bunların maddi olarak ta desteklenmesi gerekmektedir. Kahramanmaraş’ın tüm haberlerini ancak burada görev yapan daha iyi bilir ve gerekli yerlere ulaştırır. Dışardan basın mensubu aramaya gerek var mı?

Geçtiğimiz hafta: 29 Ekim Cumhuriyet bayramı coşkuyla katlandı. Bu bayramın birçok yazılı ve sosyal medya canlı olarak verdi. Eğer izlemek isterseniz sitelere bakın hep göreceksiniz.

Yapıcı bir eleştiri öncelikle olumluları da görmezlikten gelmemeli. Aksi halde inandırıcılığını yitirir. Demokrasi bir açıklık rejimidir. Bir o kadar da hoşgörü ve tahammül gerektirir. Konumu ve yetkisi ne olursa olsun, kişiler bu ülkenin hizmetinde olduklarını unutmamalı. Kuşkusuz her eleştiri haklı, eleştirende de suçlu değildir. Özellikle yanlılık, duygusallık eleştiriye baştan gölge düşürür.