25 Ocak 2026 tarihindeki karşılaşmada yaşadığı sakatlık sonrası oyundan çıkmak zorunda kalan Sidiki Cherif’in durumu netleşmeye başladı. Yıldız oyuncunun ayak bileği burkulması nedeniyle sahalardan bir süre uzak kalacağı belirtildi.
Transfermarkt verilerine göre Cherif’in 10 Şubat’ta yeniden sahalara dönmesi bekleniyor. Bu süreçte forma giyemeyeceği maç sayısı ise kulüp kaynaklarına göre belli oldu.

SİDİKİ CHERİF SAKAT MI, SAHALARA NE ZAMAN DÖNECEK?

Sidiki Cherif’in yaşadığı sakatlık "ayak bileği burkulması" olarak açıklandı. 25 Ocak 2026’dan itibaren tedavi sürecine alınan oyuncunun, 10 Şubat 2026 tarihinde takımla çalışmalara başlaması bekleniyor.
Toplam 17 gün sürecek bu sakatlık periyodunda Sidiki Cherif, 2 maçta forma giyemeyecek.

Kulüpten gelen bilgiye göre, oyuncunun durumu yakından takip ediliyor ve ekstra bir komplikasyon yaşanmadığı sürece 10 Şubat’ta hazır olması öngörülüyor. Teknik heyet de oyuncunun rehabilitasyon sürecine ilişkin olumlu sinyaller veriyor.

Galatasaray 3-1 İstanbulspor | Ziraat Türkiye Kupası A Grubu Maç Özeti
Galatasaray 3-1 İstanbulspor | Ziraat Türkiye Kupası A Grubu Maç Özeti
İçeriği Görüntüle

SİDİKİ CHERİF'İN GEÇMİŞ SAKATLIK GEÇMİŞİ

Cherif’in bu sezon yaşadığı sakatlık, ilk ciddi problemi değil. 2024-2025 sezonunda iki farklı sakatlık süreci geçirdi:

  • 24 Eylül 2024 - 25 Ocak 2025: Uyluk çarpması nedeniyle 124 gün sahalardan uzak kaldı. Bu süreçte 15 maç kaçırdı.
  • 28 Şubat 2025 - 18 Haziran 2025: Yine aynı bölgeden sakatlanan Cherif, bu kez 111 gün forma giyemedi ve 11 maç kaçırdı.

Bu tablo, yıldız oyuncunun fiziksel olarak zorlu bir dönemden geçtiğini gösteriyor. Ancak ayak bileği burkulmaları genellikle kısa süreli dinlenmeyle toparlanabiliyor. Kulüp doktorlarının verdiği bilgiye göre Cherif’in dönüş tarihi için bir erteleme planlanmıyor.

HANGİ MAÇLARI KAÇIRACAK?

Sidiki Cherif’in 25 Ocak – 10 Şubat tarihleri arasında oynanacak iki maçta kadroda yer almayacağı netleşti. Bu süreçte takımın ligdeki kritik bir deplasman mücadelesi ile iç sahadaki zorlu bir karşılaşmada forma giyemeyeceği belirtiliyor.

Teknik ekip, oyuncunun yerini geçici olarak genç bir isimle doldurmayı planlıyor. Cherif’in yokluğunda takımın performansı merak konusu olsa da, hedef onun tam anlamıyla iyileşip geri dönmesi.

Muhabir: Yaşar Onur TÜRKÖN