Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisi E.Ö., katıldığı bir tohum dağıtım programı sırasında kurum yöneticilerinin fiziksel şiddetine ve tehditlerine maruz kaldığını iddia etti. Olay sonrası darp raporu alan mühendisin yaşadıkları, kamuoyunda "sendikal baskı mı, mobbing mi?" sorusunu gündeme taşıdı.
Kahramanmaraş tarım camiasında şok etkisi yaratan olay, geçtiğimiz günlerde Dulkadiroğlu İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen bir tohum dağıtım programında yaşandı. Mühendis Tek-Sen Tarım Orman Sendikası İl Temsilcisi de olan ziraat mühendisi E.Ö., görevini icra ettiği sırada yöneticilerinin saldırısına uğradığını öne sürerek soluğu emniyette aldı.
ÇİFTÇİLERİN BASKISIYLA BAŞLADI, ŞİDDETLE BİTTİ
İddialara göre, dağıtım programı sırasında çiftçilerin yoğun tepkisiyle karşılaşan E.Ö., durumu idare etmekte zorlandı. Tırın önünde bekleyen Şube Müdürü D.Ö.’ye, "Müdürüm yeter artık, tohumları dağıtalım. Çiftçiler beni parçalayacak" şeklinde sitemde bulunduğu belirtilen E.Ö., bu serzenişin ardından ağır bir saldırıyla karşı karşıya kaldı.
Şube Müdürü H.Ö. tarafından yakasından tutulduğu öne sürülen mühendisin, ardından İl Müdür Yardımcısı O.Y.’nin hakaret ve tehditlerine maruz kaldığı iddia edildi. E.Ö., İl Müdür Yardımcısı O.Y.’nin kendisine yumruk ve tekme atarak yere düşürdüğünü, yerde de darp edilmeye devam edildiğini belirtti.
ADLİ RAPOR İDDİALARI DOĞRULADI
Yaşanan korkunç olayın hemen ardından hastaneye başvuran E.Ö., darp raporu alarak durumu belgeledi. Hazırlanan genel adli muayene raporunda ve dosyaya eklenen fotoğraflarda mühendisin vücudunda çok sayıda morluk, şişlik ve sıyrık tespit edildi. Olay anına tanıklık eden bir çiftçi ve bir memurun da ifadeleri, soruşturma dosyasına önemli delil olarak girdi.
MÜHENDİS TEK-SEN: "SENDİKAL TERCİH BASKI GEREKÇESİ OLAMAZ"
Konuyla ilgili Mühendis Tek-Sen Tarım Orman Sendikası’ndan sert bir açıklama geldi. Yaşananların sadece bir "anlık tartışma" olmadığını savunan sendika, durumu sistematik bir mobbing süreci olarak nitelendirdi:
-
Sistematik Baskı: "Temsilcimizin yaşadığı olay, sendikal tercihi nedeniyle uzun süredir devam eden baskı, dışlama ve yıldırma sürecinin son halkasıdır."
-
Yetki İstismarı: "Makam ve yöneticilik yetkisi, çalışanları sindirme aracı olarak kullanılamaz."
-
Adalet Çağrısı: "Sorumlular hakkında gecikmeksizin adli ve idari işlemler başlatılmalıdır."
SORUŞTURMA SÜRECİ MERAKLA BEKLENİYOR
Sendika yönetimi, temsilcilerinin hukuki ve sendikal haklarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtirken, E.Ö.’nün "sürgün" veya yeni bir "idari baskı" ile karşılaşmaması adına yetkilileri tedbir almaya davet etti. Kahramanmaraşlılar, kamu kurumlarında çalışma barışını zedeleyen bu şiddet olayına ilişkin yapılacak idari soruşturmanın sonucunu merakla bekliyor.
Kaynak: https://www.tarimdanhaber.com/kahramanmarasta-tarim-ilce-mudurlugunde-siddet-iddiasi-sendikal-tercih




