Dulkadiroğlu ilçesinde düzenlenen 23. Geleneksel Dereköy Karakucak ve Şalvar Güreş Festivali’nde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, festivalin ismine yönelik tartışmalara açıklık getirdi. Başkan Akpınar, organizasyonun yeni bir etkinlik olmadığını, 2023 yılındaki isimlendirmenin aynen devam ettirildiğini vurguladı.
Dünya Şampiyonu güreşçi Şeref Eroğlu'nun, geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında festivalde isminin kullanılmamasına yönelik eleştirilerine yanıt, festivalin açılış kürsüsünden geldi. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, güreş festivalinin tarihsel sürekliliğine ve isimlendirme sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.
"YENİ BİR FESTİVAL DÜZENLEMİYORUZ"
Festivalin açılışında katılımcılara seslenen Başkan Mehmet Akpınar, organizasyonun isminin değiştirildiği yönündeki iddiaları reddetti. Başkan Akpınar, şu ifadelerle süreci özetledi:
-
İsim Sürekliliği: "2023 yılında da bu organizasyon ‘Dereköy Karakucak ve Şalvar Güreş Festivali’ adıyla gerçekleştirilmişti ve bütün davetiyeler bu şekilde hazırlanmıştı. Biz bu geleneği aynen devam ettiriyoruz. Yeni bir festival düzenlemiyoruz."
-
Ata Sporuna Vurgu: Konuşmasında er meydanının önemine değinen Akpınar, festivalin ilçeye, şehre ve ata sporuna hayırlı olmasını dileyerek, tüm katılımcıları saygıyla selamladı.
ŞEREF EROĞLU’NUN ELEŞTİRİLERİ GÜNDEM OLMUŞTU
Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyen Dünya Şampiyonu güreşçi Şeref Eroğlu, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde isminin kullanılmamasını eleştirmişti. Eroğlu, bu durumun uzun yıllardır devam eden bir gelenek olduğunu ve isminin organizasyondan çıkarılmasının üzüntü verici olduğunu ifade etmişti.
Başkan Akpınar'ın açıklamaları, festivalin isimlendirme tartışmaları üzerinden uzun süredir devam eden polemiklere bir yanıt niteliği taşırken, festivalin 2023 yılındaki resmi isimlendirme esaslarına sadık kalınarak gerçekleştirildiğini ortaya koydu. 23’üncü kez düzenlenen festival, bu tartışmalara rağmen er meydanında pehlivanların kıyasıya mücadelesiyle devam ediyor.
Muhabir: SEFA BAŞER





