Son günlerde gerek sosyal medyada gerek yaşadığımız ekonomik çağda Devletimizn yanında olduğu hashtag’i (etiket) gündemi yoğun…

Kahramanmaraş adına Sosyal medya hesabından devletimin yanındayım hashtag’i ile açılan başlığa destek veren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, İl Başkanı Fırat Görgel, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz önder olmuştur.

84 milyon yurttaşımız her türlü zorlukta devletinin yanında olmalıdır.

Ancak devletin yanında olmak ile iktidarın yanında olmak başka bir şeydir.

İktidar bir tercih meselesidir ve herkes kendine yakın hissettiği ve inandığı siyasi partiyi tercih ederek oy kullanır.

Bu iki kavramı birbirinden ayırmamız gerekmektedir.   

Türkiye ekonomisi 1980 sonrası en hareketli günlerini yaşıyor.

2002 yılında iktidara gelen AK Parti ise 2008 krizinin vatandaşa etkisini en aza indirmeyi başarmıştı. Ancak son üç yıldır ülkede yaşanan ekonomik kriz gittikçe derinleşiyor bunu da görmezden gelemeyiz.

Sosyal medya hesabından devletimin yanındayım hashtag’i ile açılan başlığa destek veren Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Mehmet Cihat Sezal: “Cumhurbaşkanımız RTErdogan‘ın Aziz Milletimiz için yıllardır ortaya koyduğu mücadele aşikardır. Bu mücadele azim ve kararlılıkla devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

İl Başkanı Fırat Görgel ise: “Ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın RTErdogan liderliğinde Büyük ve Güçlü Türkiye idealine kararlı bir şekilde yürümeye devam edecektir.

Bugüne kadar tüm krizleri nasıl atlattıysak, açılan bu ekonomik savaşı da atlatacak, inşallah zaferle sonuçlandıracağız. Vazgeçmeyeceğiz!” paylaşımında bulundu.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, döviz kurunda yaşanan hareketliliğin, muhalefet tarafından fırsat bilinerek gençliği umutsuzluğa sürükleme çabası içinde olduğunu belirtti.

Toplumsal bir umutsuzluğun sonuç getirmeyeceğinin altını çizen Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Umutsuzluk ta halk onlara sarılmayacak, çözümü yine Recep Tayyip Erdoğan’da bulacak” ifadelerini kullandı.

Hammadde de dışa bağımlı olan ekonomimiz en hafif kur dalgalanmasıyla birlikte ZAM görmektedir. Hatta ilk zammı hükümet tarafından akaryakıt ürünlerine yapılarak gösterilir.

Zam furyası bununla başlar  ve A’dan Z’ye her ürüne zam gelmesiyle sonuçlanır.

Zamlar sonrasında vatandaşların alım gücü düştüğü için ekonomi daralacağından ve ürünler pahalı olduğu için yüksek enflasyon başlayacaktır.

Yüksek enflasyon, yüksek fiyat, yüksek kur, yüksek faiz döngüsünden kurtulamayan yurttaşlarımız iflaslarla karşı karşıya kalacaktır.

Rabbim bu süreçte yurttaşlarımızın yardımcısı olsun, benim işim iyi param var deyip kimse bu sıkıntılar bana değmez demesin, Allah korusun ürün kıtlığı yaşanırsa o vakit ekmek bulunamaz bir duruma geliriz.

Yapılan zamlarla her kesim etkilenecektir, fabrikatör bile büyük sorunlar yaşayabilir.

İşçisi geçinemeyen sanayici işçi bulmada problemler yaşayacak, işçiden gereken verimi alamayacaktır.

Bu durum biran önce gözden geçirilmeli yoksa biz Devletimizin yanında olmasak iç savaş çıkardı düşüncesindeyim.

Kalın Sağlıcakla…