Mersin'in Erdemli ilçesinde, Kaymakamlık koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla 38 okuldan 75 okul öncesi öğretmeni, 700 ana sınıfı öğrencisi ve velisinin katılımı ile 4. Geleneksel 'Vitamin C Şenliği' düzenlendi. Devlet Bahçeli Meydanı'nda yapılan şenlikte öğretmen, öğrenci ve veliler hep birlikte portakal, mandalina, limon başta olmak üzere çeşitli meyvelerden çıkardıkları ürünleri sergiledi. Lokumdan kurutmalıklara, tatlıdan keklere kadar çeşit çeşit ürünün yer aldığı şenlikte çocuklar doyasıya eğlenme fırsatı da buldu. Çocukların çeşitli meyve figürlerinden oluşan kıyafetleri de dikkat çekti.
Öğrenciler dans edip şarkılar söyleyerek güzel bir etkinlik yaptıklarını belirterek, çeşitli meyveleri ve faydalarını da öğrendiklerini ifade etti.
Velilerden Habibe Taşaran, "C Vitamini Şenliği olarak geldik; portakal kuruttuk, mandalina, limon, greyfurt bunların hepsini kuruttuk. Şapkalar, yiyecekler, portakallı, limonlu kekler, sarmalar, çiğ köfteler, reçelleri her şeyi hazırladık. Sabahtan geldik standımızı hazırladık, buradayız. Çocuklar zaten çok heyecanlılar, durduramadık, oturdukları yerde hiç durmuyorlar koşturuyorlar. Yiyecekleri en önce onlar başladı yemeye. Şuanda keyifleri yerinde. Bizim yaşadığımız yerdeki geçim kaynağı aslında narenciye işi olduğu için bir yandan da aşılanıyor çocuklara. Çok güzel bir şey bence" dedi.
"Hedefimiz, şehrimizdeki 417 bin çocuğumuzun hayatına dokunabilmek"
Çocuklara eşlik eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, "Erdemli deyince aklımıza narenciye geliyor. İnsan deyince aslında aklımıza çocuklarımız geliyor. Narenciyenin o güzel kokusu, bizde oluşturduğu güzel tat, dünyamızı da aslında güzel kokularıyla sabahın esintileriyle güzelleştiren hayatımıza lezzet katan çocuklarımızın o masumiyetini bir araya getirdi. Ben çocuklarıma ve gençlerime bu konuda inanıyorum, bütün gayretimiz, eğitim camiasındaki 31 bin 500 öğretmenimizle bir hedefimiz var. Şehrimizdeki 417 bin çocuğumuzun hayatına dokunabilmek. Yapamadıklarına değil yapabildiklerine odaklanarak yarınımızın Cumhuriyetini daha iyi inşa edebilmenin heyecanı ile biz bu yolculuğu yürüyoruz" ifadelerini kullandı.
Şenliğe Kaymakam Aydın Tetikoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, diğer protokol üyeleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Kahramanmaraş
Asayiş
Gündem
Genel
Dünya
Güncel
Ekonomi
GÜNDEM
C Vitamini Şenliği düzenlendi
Anaokulu öğrencilerinin katılımıyla 4'üncü "Şenliği" düzenlendi. Şenlikte velilerin portakal, mandalina ve limondan yaptığı çeşit çeşit ürünler tanıtıldı.
Muhabir: SEVİLAY YUMUŞAK
Yorumlar
Trend Haberler
Oğlunun ölüm haberini alınca, kalp krizi geçirip hayatını kaybetti
Kahramanmaraş'tan dönen eşini ve kızını öldürdü!
Nihat Balyemez kimdir? Gaziantepli iş insanı feribot faciasında hayatını kaybetti
Kahramanmaraş'ta karı koca ölü bulundu
Kahramanmaraşlı mühendis ABD'de dünya birincisi oldu
Kahramanmaraş’ta 2 ilçeyi ilgilendiren projelerde son durum





