Kestane sezonu Gaziantep’te başladı. Kestane satıcısı Atilla Durur, kış aylarının gelmesiyle kestaneye olan talebin arttığını söyledi. Durur, “Havalar soğuduğu zaman ve sobalar kurulduğun da Gaziantepli vatandaşların vazgeçilmezi diyebilirim. Yeni yılda herkes evde olduğu için eşiyle dostuyla kestaneyi tercih ediyor. Havalar daha da soğuduğu zaman kestaneye olan talep daha da fazla olacak” dedi.
“Haşlayarak ya da fırınlayarak pişiriyor”
Vatandaşların evlerinde kestaneyi nasıl pişirdiklerini anlatan Durur, “Bazı vatandaşlar, kestaneyi evlerinde haşlayarak ya da fırınlayarak pişiriyor. Bazıları ise soba üzerinde pişirerek keyif yapmaktadır” şeklinde konuştu.
Durur, Gaziantep’te kestane fiyatlarının ise ortalama 250 TL ile 300 TL arasında değiştiğini söyledi.
“Kestane çok faydalı”
Gaziantep’te kestane satan Mustafa Milli ise kestanenin sağlığa faydalı olduğunu belirterek, “Kestane tüketimi çok faydalı organik ve doğal bir şekilde yetişiyor. Kimyasal bir şey yok içinde bu yüzden de bol bol tüketin” ifadelerini kullandı.
“100 gram bile olsa alıyoruz”
Fiyat ne kadar yüksek olursa olsun kestane yemekten vazgeçmeyeceğini söyleyen Behçet Altınbaş, “Fiyatlar yüksek olduğu için çok alamıyoruz. Ama Kestaneyi çok sevdiğimiz için yarım 100 gram bile olsa alıyoruz. Vitaminli bir yiyecek olduğu için tüketiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kestane sezonu başladı Kestane fiyatları kaç TL?
Kış aylarının gelmesiyle birlikte kestaneye olan ilgi arttı. Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti olan kestanenin fiyatı yüksek olmasına rağmen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Muhabir: SEVİLAY YUMUŞAK
Yorumlar
Trend Haberler
Kahramanmaraş’ta metruk binada bulunan ces*din kimliği belli oldu
Kahramanmaraş’ta trafik kazası yapan grup hastanede kavga etti
65 Yaşındaki Kadın Evinde Boğazı Kesilerek Öldürüldü
Kahramanmaraş’ta Bir Kişi, Yürümekte Zorlanan Yaşlı Babasını Dövdü
Dereden geçerken aracı suya gömülen sürücü öldü
Gökhan Özdemir’in Babası Kimdir, Neden Vefat Etti?




