HATAY’DA BERBER DÜKKANINI ARATMAYAN BIÇAKÇI

Hatay’ın Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi’nde 12 yıldır bıçak üretimi ve bileme işiyle uğraşan 34 yaşındaki İbrahim Koşar, sosyal medyada başlattığı sıra dışı bir akımla dikkatleri üzerine çekti. Deprem sürecinin ardından hemşehrilerine moral vermek ve ürettiği el yapımı bıçakların kalitesini kanıtlamak isteyen Koşar, bıçaklarıyla sakal tıraşı yapmaya başladı. İlk olarak kendi üzerinde denediği bu yöntemi sosyal medyada paylaşan Koşar, "yalan" diyenlere inat, dükkanına gelenlere "buyurun, denemesi ücretsiz" diyerek tıraş etmeye başladı.

“İNANMAYANLAR GELSİN, GÖSTEREYİM”

Bıçaklarının ön plana çıkan en büyük özelliğinin sıra dışı keskinliği olduğunu belirten Koşar, "Bıçaklarımın kalitesini göstermek için eğlence amaçlı bir video çektim. Paylaştığımda izleyenlerin birçoğu inanmadı. Ben de 'Buyurun gelin, denemesi ücretsiz' dedim. Şimdi birçok kişi dükkanımıza gelip bu keskinliği kendi yüzünde görüyor. Bu bölgede böylesine keskin bir bıçakla karşılaşan azdır. 500 TL ile 1000 TL arasında değişen fiyatlarla satış yapıyoruz ama daha çok bileme yoğunluğumuz oluyor" dedi.

LGS fenomeni Yunus Emre Orhan kebap ustası oldu
LGS fenomeni Yunus Emre Orhan kebap ustası oldu
İçeriği Görüntüle

Hataylı Ustadan Inanılmaz Yöntem Bıçakla Tıraş Ediyor! (1)

“BU İŞİ EVDE DENEMEYİN!”

Usta Koşar, profesyonel olmayan kişilerin bu denemeyi yapmaması konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Kendi elinin yıllardır süren mesleki tecrübe ile alışık olduğunu ifade eden Koşar, "Kimse bıçakla tıraş olmayı evde denemesin. Benim elim bu işe alışık, bu yüzden yapabiliyorum. İnsanlar videolarda çok eğleniyor. Deprem nedeniyle zor günler geçiren halkımızı biraz olsun gülümsetebiliyorsak ne mutlu bize. Bu gidişle yakında bıçakçı dükkanının yanına bir de berber dükkanı açacağız" şeklinde konuştu.

“SİNEKKAYDI GİBİ YAPTI”

Sosyal medyadaki videolara başta inanmayan ve iddialaşma üzerine dükkana gelen Yunus Emre Koşar ise yaşadığı deneyimi şöyle anlattı: "Videoyu izledim ama bir bıçakla tıraş olunabileceğine ihtimal vermedim. İddialaştık ve yanına geldim. Ustanın sadece bıçak üretimi konusunda değil, tıraş etme konusunda da usta olduğunu bizzat tecrübe ettim. Bıçakla tıraş ederek cildimi sinekkaydı gibi yaptı. Artık inanıyorum."

Kaynak: İHA