Emre Uslu denen densiz,önceki gün attığı tivitinde vatan sevgisi diye bir şey yok diyerek, yinedamarımıza bastı.

Bugünkü yazımızda bu densizle ilgili size kısa bir bilgiverip, sonra da Vatan Sevgisinin İmandan olduğu ile ilgili değerlendirmemiziyapalım inşallah! 

“Asıl ismi Emrullah olan Emre Uslu aslen doğu kökenlidir.1997 senesinde Polis Akademisi`nden mezun olan Uslu komiser yardımcısı olarakTürk Emniyet teşkilatı içinde çeşitli birimlerde görev yaptı.

Yüksek lisans eğitimini gerçekleştirmek amacıyla 2001senesinin ağustos ayında Amerika Birleşik Devletleri`ne gitmiş ve orayayerleşmiştir.

Washington DC‘de bulunan Jamestown Foundation adlıdüşünce kuruluşu analisti olmuş. Burada Türk siyaseti, Kürt sorunu ve terörkonularında analizler kaleme almış.

Bir süre Taraf gazetesinde yazarlık yapan Uslu yazdığıskandal yazılarla Türkiye gündemine oturmuştur. 

Twitter’daki yazılarıyla çok konuşulan Fuat Avni‘ninTaraf gazetesi yazar, ı gazetecilik yapmış.  

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından savcılığaFuat Avni mahlası ile gerek sosyal medyada gerekse de bazı internet sitelerindeboy gösteren kişinin Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu olduğunu bildirmiş.

Şimdilerde ise FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü)'ne üyeolmak suçundan aranan Emre Uslu ABD'de yaşamaktadır.( Not: Daha geniş bilgiiçin, internet bilgileri taranabilir)

 

VATAN SEVGİS İMANDANDIR

İslam dini bir insanın oturduğu eve veya malınasaldırıldığı zaman, onu korumak ve kendini müdafaa etmek gerektiğini bizleresöyler.  Bu yolda ölse şehit olur.

Peki, evi korumak böyle ise vatanı korumak çok dahaönemlidir desek abartı yapmış olmayız her halde. Vatan Müslümanların ortakevidir. Onu korumak ve muhafaza etmek ise Müslümanların ortak görevidir. Peygamber Efendimiz (asm) Medine’ye hicretedince, orada bulunan Yahudilerle bir anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşmada geçenönemli maddelerden biri de "vatanları olan Medine’ye bir saldırı olursaberaber savunma yapacakları" konusuydu.

Demek ki vatanımızı korumak için gayri Müslimlerle bileanlaşma yapılabilir ve vatan ne pahasına olursa olsun korunması gerekir.

Bir Müslüman dinini, namusunu, canını ve malını vatan vedevletiyle korur. Vatanına bir Müslüman devlet bile saldırsa onu korumak zorundadır. Yerler ve zamanlar, içerisinde olankimseler ve yapılan işlere göre değer kazanır. Bu açıdan bir İslam devleti olanbu memleketin, bu toprakların ve içinde yaşayanların korunması ve devam etmesinoktasından vatan, bayrak ve devletin varlığını zorunlu kılmaktadır. Bazı âlimler“Vatan sevgisi imandandır.” sözünün mevzu olduğunu söylese de manasının doğruolduğu ifade edilmiştir. (Acluni, Keşfu’l-Hafa, 1/345, no: 1102)

 

USLU’YA CEVABIMDIR

Aslında kıymet ifade etmeyen insanların sözlerine dekıymet vermemek gerek. Ancak, gençliğin kutsallarımızı koruması gerektiği adınada gerçekleri açıklama durumundayız.

Kahramanmaraşlılar Rıdvan hoca hadisesini bilir. Aslındatüm Dünya bilir! Maraş işgal edilmiştir, bir Cuma günü Ulucami’de namazkılınmaktadır. Rıdvan Hoca, “ Kalede Fransız bayrağı dalgalandığı sürece, Cumanamazı kılınmaz!” Dediğinde, tüm Maraşlı kaleye hücum eder, Fransız bayrağınıaşağıya indirip, yerine Şanlı Türk Bayrağımızı çeker, sonra da birlikte CumaNamazı eda edilir…

Bilenler bilir, din ile özgürlük arasında tam birbağlantı vardır. Cuma Namazının Vücub(vacip) oluşunun 9 şartı vardır, birisi deözgür olmaktır.

Tabi bu Emre Uslu denen vatansız insan, vatanına ihanetettiği için, bayrak, vatan, namus gibi kavramları değersiz hale getirmeyeçalışıyor.  Vatan sevgisi olmayınca tabi,vatan hainliği de olmayacak ya…  

Atalarımız yüzlerce yıl bağımsız mücadelesi vermiş,vatanlarını korumuş, namus için, vatana, dine, özgürlüğüne sahip çıkmış,  can vermiş, can almıştır.

Biz vatanımızı seviyoruz ve Allah’ta kimseyi de vatansızetmesin. Kendini de artık bu millet, vatandaş saymıyor.  Kalın sağlıcakla.