Mersin’in Silifke ilçesi kırsalında gerçekleştirilen denetimler sırasında yasa dışı avcılık faaliyetlerine yönelik önemli bir operasyon düzenlendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) ekiplerince yürütülen koruma ve kontrol faaliyetleri kapsamında, bölgede avlanması yasak olan yaban keçisini vurduğu tespit edilen 2 şahıs ekipler tarafından yakalandı.

REKOR CEZA VE EKİPMANLARA EL KONULDU

Yakalanan şahıslara yönelik yapılan idari işlemler sonucunda, ilgili mevzuat kapsamında toplam 981 bin 708 TL tutarında idari para cezası ve tazminat uygulandı. Ayrıca, yasa dışı avcılıkta kullandıkları tespit edilen ekipmanlara da ekipler tarafından el konuldu.

DKMP'DEN "DENETİM" MESAJI

Doktor Rıdvan Ali Kimdir, Neden Öldü? Ölüm Nedeni Nedir?
Doktor Rıdvan Ali Kimdir, Neden Öldü? Ölüm Nedeni Nedir?
İçeriği Görüntüle

Konuyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yaban hayatının korunmasının ve biyolojik çeşitliliğin gelecek nesillere aktarılmasının önemi vurgulandı. Açıklamada, "Yaban hayatını korumak ve biyolojik çeşitliliğimizi gelecek nesillere aktarmak için denetimlerimiz aralıksız devam ediyor" ifadelerine yer verilerek, kaçak avcılıkla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Kaynak: DHA