6 Şubat 2023’te yaşanan ve tarihe “yüzyılın felaketi” olarak geçen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3’üncü yıl dönümünde, kentte duygusal anlar yaşandı. Depremde hayatını kaybedenler için düzenlenen anma programında, protokol üyeleri, aileler ve vatandaşlar bir araya geldi. Programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 6 Şubat tarihinin artık sadece bir gün olmaktan çıktığını ve herkesin yüreğinde derin bir iz bıraktığını söyledi.
“6 ŞUBAT ARTIK SIRADAN BİR TARİH DEĞİL”
Anma programında mikrofon başına geçen Başkan Fırat Görgel, sözlerine depremde hayatını kaybedenleri anarak başladı. “Sayın Valimiz’in de ifade ettiği gibi, 6 Şubat artık sıradan bir tarih değil,” diyen Görgel, üç yıl önce yaşanan acının hâlâ çok taze olduğunu vurguladı. “Yakınlarımızı, akrabalarımızı, dostlarımızı kaybettik. Belki de bu toprakların gördüğü en büyük afeti yaşadık,” dedi.
O günün unutulmasının mümkün olmadığını, her 6 Şubat’ta yeniden ve daha derin bir şekilde yaşandığını belirten Görgel, “Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun,” diyerek duygularını dile getirdi.
“BU ŞEHRİ GELECEĞE DAHA GÜZEL BIRAKACAĞIZ”
Fırat Görgel konuşmasında, sadece geçmişi anmakla kalmayacaklarını, aynı zamanda geleceğe yönelik sorumluluklarının da farkında olduklarını söyledi. “Biz elimizden geldiğince onları unutturmayacağız. Aynı zamanda bizden sonraki nesillere bu şehri daha güzel bir şekilde bırakmak için gayret edeceğiz,” ifadelerini kullandı.
Tüm şehitler için yapılan dualar eşliğinde tamamlanan anma programında vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı anlar da yaşandı. Anma töreni, çelenk sunumu ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.
Muhabir: SEFA BAŞER