Günlük 2,5 Litre Su Tüketilmeli

Diyetisyen Aytekin, uzun süren açlık sürecine dayanabilmek ve vücudun susuz kalmasını önlemek için iftar ile sahur arasında en az 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Sahurun asla atlanmaması gerektiğini belirten Aytekin, sahurda yumurta, yoğurt, süt ve peynir gibi tok tutan besinlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, iftar sırasında ağır ve yağlı yemeklerden kaçınılmasının sağlık açısından büyük önem taşıdığını ekledi.

Sahurda İftardan Kalan Yemekleri Yemek Doğru Değil

Ramazan ayında sıkça yapılan hatalardan birinin sahurda iftardan kalan yemekleri tüketmek olduğunu belirten Aytekin, "İftarda hazırlanan yemekler genellikle tuzlu ve yağlı olduğu için vücutta susuzluk hissini artırır ve gün boyunca açlık hissini tetikler. Bu nedenle sahurda hafif ve besleyici gıdalar tüketilmelidir" dedi.

İftar Sonrası Egzersiz Şart

Ramazan ayında kilo alımını önlemek ve sindirimi kolaylaştırmak için iftar sonrası hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Aytekin, "İftardan yaklaşık bir saat sonra 30 dakikalık hafif tempolu yürüyüş yapmak hem sindirimi kolaylaştırır hem de vücutta yağ birikimini önler" şeklinde konuştu.

Kaynak: iha