TÜRKOĞLU’NDA DETAYLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILDI
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenleme ve temizlik faaliyetleri kapsamında Türkoğlu ilçe merkezinde 4 gün süren kapsamlı bir temizlik seferberliği başlattı. Çevre Koruma ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda onlarca araç ve çok sayıda personel görev aldı. Büyükşehir’in sorumluluğunda bulunan ana arterlerde yürütülen bu çalışmayla, ilçe merkezi daha hijyenik ve düzenli bir görünüme kavuştu.

CADDELER YIKANDI, ATIKLAR TOPLANDI
Ekipler, temizlik çalışmaları kapsamında yol süpürme araçlarıyla mekanik temizlik, kaldırımlarda ise basınçlı suyla yıkama işlemi gerçekleştirdi. Yol kenarlarında biriken atıklar toplanarak çevre kirliliğinin önüne geçildi, şehir estetiğini bozan unsurlar ortadan kaldırıldı. Özellikle yaya yolları, kaldırımlar, refüjler ve meydanlar ekiplerin yoğun mesai harcadığı alanlar arasında yer aldı.

ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN VATANDAŞLA BİREBİR TEMAS
Temizlik çalışmalarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe halkıyla da birebir iletişime geçti. Esnaf ve vatandaşlarla doğrudan temas kuran ekipler, çevrenin temiz tutulması, atıkların doğru şekilde ayrıştırılması ve sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması konusunda bilgilendirme yaptı. Hem fiziksel hem zihinsel temizlik hedefiyle yürütülen bu faaliyet, çevreye duyarlı bir toplum inşa etme vizyonunun parçası olarak değerlendirildi.

HEDEF: TEMİZ, DÜZENLİ VE YAŞANABİLİR BİR KAHRAMANMARAŞ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, “Temiz Şehir, Sağlıklı Gelecek” ilkesi doğrultusunda şehrin dört bir yanında temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, benzer çalışmaların belirli bir plan dâhilinde diğer ilçelerde de periyodik olarak devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ



