Türkiye ve dünya gündeminde bugün yaşanan önemli siyasi, ekonomik ve diplomatik gelişmelerle ilgili ayrıntılar. Cumhurbaşkanı, bakanlar ve liderlerin programlarından spor dünyasına kadar her başlıkta yaşananlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan HAK-İŞ’in 50. Yılında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ATO Congresium’da düzenlenen HAK-İŞ Konfederasyonu 50. Kuruluş Yıl Dönümü Programına katılacak. Etkinlik saat 14.00’te başlayacak ve katılımcılara özel fotoğraf ve görüntü paylaşımı yapılacak.

TBMM’de Kritik Toplantılar

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu Toplantısına başkanlık edecek. Toplantı saat 15.00’te gerçekleşecek.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulunacak. Özel’in konuşması saat 13.30’da planlandı.

Bakanların Programları

Adalet ve Sosyal Hizmetler

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çocuklar İçin Koruyucu ve Onarıcı Yaklaşımlar Projesinin açılış törenine katılacak (Ankara/10.00).

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısına iştirak edecek (Dikmen Hakimevi/10.00).

Çalışma, Spor ve Kültür

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, HAK-İŞ’in 50. yıl etkinlikleri kapsamında 1. Türkiye Buluşması programına katılacak (Ankara/13.00).

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bulgaristan’daki Naim Süleymanoğlu Müzesi ve Kırcaali Camisi açılışına katılacak, “Rodopların Mavi Kartalı: Arda Kırcaali” belgeselini izleyecekler.

    Endüstriyel Performansın Zirvesi: Karbosan ile Tanışın
    Endüstriyel Performansın Zirvesi: Karbosan ile Tanışın
    İçeriği Görüntüle

AK Parti Programları

  • Genel Başkanvekili Efkan Ala ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Sezai Karakoç anma programına iştirak edecek (Ankara/11.30).

  • Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Hırvatistan’da düşen yangın söndürme uçağının pilotu Şehit Hasan Bahar için düzenlenecek cenaze törenine katılacak (İstanbul/12.56).

  • Belgin Uygur, Şırnak’taki “Bir Sofrada Şehr-i Nuh” etkinliğinde yer alacak (10.00).

  • Kürşad Zorlu, Kazakistan’da Amanat Partisi Genel Başkan Vekili ile görüşmeler gerçekleştirecek (Astana).

TBMM Gündemi

  • Genel Kurul, gündem maddelerini görüşmek üzere toplanacak.

  • MHP ve Demokrat Parti grup toplantıları yapılacak.

  • Plan ve Bütçe Komisyonu, Dışişleri Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesini değerlendirecek.

Ekonomi ve Finans Gündemi

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OSB Yıldızları Araştırması Ödül Töreni’ne katılacak (Ankara/11.00).

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 yıl vadeli kira sertifikasını doğrudan satışa sunacak.

  • TCMB, eylül ayı kısa vadeli dış borç ve ekim ayı konut fiyat endekslerini açıklayacak (İstanbul/10.00).

  • TÜİK, ekim ayı motorlu taşıt istatistikleri ve üçüncü çeyrek iş gücü verilerini paylaşacak (Ankara/10.00).

Dünya ve Diplomasi

  • ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile kritik görüşmeler yapacak.

  • Gazze’de ateşkes süreci takip ediliyor; İsrail’in ihlalleri ve bölgedeki insani durum uluslararası gözlem altında.

Güncel Gelişmeler

  • YÖK Başkanı Erol Özvar, Türk Akademisi ile Mutabakat Zaptı imza törenine katılacak (Ankara/17.00).

Spor Gündemi

  • A Milli Futbol Takımı, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda İspanya ile deplasmanda karşılaşacak (Sevilla/22.45).

  • Ümit Milli Takımı, UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nda Litvanya’ya konuk olacak (Druskininkai/19.00).

  • Basketbol BKT Avrupa Kupası, A Grubu’nda Bahçeşehir Koleji, Polonya’nın Slask ekibi ile karşılaşacak (Wroclaw/21.00).

  • FIBA Şampiyonlar Ligi, E Grubu’nda Galatasaray MCT Technic, İtalyan Pallacanestro Trieste ekibini ağırlayacak (İstanbul/20.00).

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: AA