RTÜK Başkanlığına Kritik Değişim
Türkiye’nin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) başkanlık koltuğunda kritik bir değişim yaşandı. Görev süresi sona eren Ebubekir Şahin, yerini Mehmet Daniş’e devretti. Medya ve yayıncılık sektörü, bu değişimi yakından takip ediyor.
RTÜK Başkanlığı, radyo ve televizyon yayınlarının denetlenmesi açısından ülke için kritik bir konumda bulunuyor. Başkan değişimleri yalnızca kurum içi değil, aynı zamanda sektör için de önemli sonuçlar doğurabiliyor.
RTÜK Başkanı Neden Değişti?
RTÜK’te yapılan seçim sonucunda, Mehmet Daniş başkanlığa seçildi. Üst Kurul üyeleri arasında gerçekleştirilen oylama ile görevi devralan Daniş, Ebubekir Şahin’in görev süresinin tamamlanmasının ardından RTÜK’ün yeni dönemine liderlik edecek.
RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Ebubekir Şahin dönemi sona erdi. Yeni başkanımız Mehmet Daniş oldu. RTÜK’ün yeni dönemde basın özgürlüğüne saygılı ve daha özgürlükçü bir anlayışla denetim yapmasını umuyoruz."
Ebubekir Şahin Görevinden Neden Ayrıldı?
Ebubekir Şahin, 23 Ocak 2019 tarihinde RTÜK Başkanı olarak göreve başlamıştı. 18 Ekim 2023’te dördüncü kez başkanlığa seçilmesinin ardından görev süresi tamamlandığı için koltuğunu devretti.
Görev süresinin sona ermesi, RTÜK’ün doğal bir değişim sürecini yansıtırken, yeni başkanın izleyeceği yol haritası medya sektörü tarafından merakla takip ediliyor.
Mehmet Daniş Kimdir?
Yeni RTÜK Başkanı Mehmet Daniş, hukuk eğitimi almış ve siyaset tecrübesiyle tanınan bir isim. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Daniş, TBMM’de 22., 23. ve 24. dönemlerde AK Parti Çanakkale milletvekili olarak görev yaptı.
Mehmet Daniş’in Siyasi Kariyeri
Mehmet Daniş, TBMM’deki görevleri sırasında çeşitli kritik pozisyonlarda bulundu:
- TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği
- TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı
-
- ve 65. hükümetlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığı
Bu görevler sırasında Daniş, çok sayıda yasanın hazırlanmasında aktif rol aldı ve yasama sürecine önemli katkılarda bulundu.





