Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi, bugün yaşanan talihsiz bir olayla sarsıldı. Sarıgüzel Mahallesi yakınlarındaki Savruk Şelalesi mevkii, huzurlu bir balık avı girişiminin ardından büyük bir acıya ev sahipliği yaptı. Bölgeye balık tutmak amacıyla gelen 62 yaşındaki S.A., Ceyhan Nehri kıyısında bulunduğu esnada dengesini kaybederek hayatını tehlikeye atan bir kaza yaşadı. Bir anlık dikkatsizliğin ardından nehrin serin ve güçlü akıntısına kapılan S.A., kısa sürede gözden kaybolarak karanlık sulara gömüldü.
SAVRUK ŞELALESİ MEVKİİNDE CAN PAZARI
Saat 14.48 sularında meydana gelen olay, çevrede bulunan diğer vatandaşların paniğe kapılmasına neden oldu. Şahsın akıntıya kapıldığını gören tanıklar, durumu derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda profesyonel arama kurtarma ekibi, güvenlik güçleri ve sağlık personeli sevk edildi. Olayın yaşandığı Savruk Şelalesi çevresi, ekiplerin yoğun müdahalesiyle kısa sürede bir çalışma merkezine dönüştü. Nehrin debisinin yüksek olması ve akıntının hızı, arama faaliyetlerini gerçekleştiren profesyonel ekiplerin işini oldukça zorlaştırıyor.
ZAMANLA YARIŞ: YOĞUN ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ
Kayıp vatandaşa ulaşabilmek için bölgeye 1 AFAD Timi, 2 İtfaiye Ekibi ve 2 Asayiş Timi sevk edildi. Ekipler, hem nehir yatağı boyunca hem de su altında görüş mesafesinin düşük olduğu noktalarda titiz bir çalışma yürütüyor. Özellikle şelale çevresindeki kayalık ve çukur alanlar, su altı arama cihazlarıyla didik didik taranıyor. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının günün ilk ışıklarına kadar veya sonuç alınıncaya dek aralıksız şekilde sürdürüleceğini ifade etti. Vatandaşlar ise nehir kenarlarındaki güvenlik zafiyetlerine dikkat çekerek, bu tür acı olayların tekrarlanmaması için daha sıkı denetimler beklediklerini dile getirdi.
ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI
Yaşanan bu üzücü kaza ile ilgili olarak bölgedeki güvenlik güçleri adli tahkikat başlattı. S.A.’nın nehir kenarında yalnız mı olduğu yoksa yanında başkalarının bulunup bulunmadığı gibi detaylar inceleme sürecinde netlik kazanacak. Kahramanmaraş halkını derin bir üzüntüye boğan bu olay, balık tutmak veya piknik yapmak amacıyla nehir kıyısını kullanan vatandaşlara yönelik "güvenlikli alan" uyarısını bir kez daha zorunlu kıldı. Arama çalışmalarından gelecek umut verici haberler beklenirken, S.A.’nın ailesi ve yakınları nehir kıyısında gelecek iyi bir haber için umutla bekleyişini sürdürüyor.
Muhabir: Sefa Başer


