Evde İzmir Kumrusu Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu Tarifi Evde İzmir Kumrusu Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu Tarifi

Ramazan Ayının Bereketli Sofraları

Ramazan'ın ikinci gününde iftar sofraları, sağlıklı ve doyurucu yemeklerle donatılmaya devam ediyor. Vatandaşlar, gün boyu oruç ibadetini yerine getirdikten sonra akşam ezanının okunmasıyla birlikte sofraları kurmaya hazırlanıyorlar. Bugünün iftar menüsü için lezzetli ve pratik tarifler arayanlar için öneriler hazır.

İftar Sofralarının Vazgeçilmezi: Kabak Çorbası

Sütlü kabak çorbası nasıl yapılır? Evde sütlü kabak çorbası yapımı için  kolay tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet kabak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet pırasa
  • 1 diş kıyılmış sarımsak
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet patates
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı krema
  • Tuz ve karabiber Üzeri için:
  • 1 çorba kaşığı krema
  • Yarım demet dereotu

Yapılışı:

  1. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Halka doğranmış pırasayı ekleyip kavurun.
  2. Sarımsak ve unu ekleyip karıştırın. Kabakları ve patatesi temizleyip küp doğrayın ve tencereye ekleyin.
  3. Su, tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca kremayı ilave edin.
  4. Karışımı blenderdan geçirip servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerini dereotlu kremayla süsleyerek servis yapın.

Tatlı Damaklarda Kalan Ana Yemek: Hünkarbeğendi

Hünkar Beğendi Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli-Videolu) - Yemek.comMalzemeler:

  • 500 gram koyun eti
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 adet domates
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 5 adet patlıcan
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz ve kekik

Yapılışı:

  1. Etleri tencereye alıp suyunu çekene kadar kavurun. Tereyağı ve doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. Sirkeyi, doğranmış domatesleri, kekiği, tuzu ve sıcak suyu ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Patlıcanları közleyip soyun. Ardından ince kıyın.
  4. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun. Soğuk sütü ekleyerek karıştırın.
  5. Patlıcanı, tuzu ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırarak servis tabağına alın. Üzerine pişirdiğiniz etleri ekleyerek servis yapın.

İftarı Nefis Bir Tatlıyla Tamamlayın: Çikolatalı Mousse

Ağızda eriyen köpük köpük çikolata 👌🏼 Çikolatalı mousse tarifi ✓ - YouTubeMalzemeler:

  • 200 ml krema
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket (80 gramlık) bitter çikolata
  • Üzeri için:
  • 1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket (80 gramlık) beyaz çikolata

Yapılışı:

  1. Krema ve pudra şekerini çırpın. Eritilmiş bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında bekletin.
  2. Dondurulmuş böğürtlenleri tavada pudra şeker ve suyla pişirin.
  3. Eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyerek servis yapın.

Ramazan'ın ikinci günü için hazırlayabileceğiniz bu önerilerle iftar sofranızı hem sağlıklı hem de lezzetli bir şekilde donatabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: SEVİLAY YUMUŞAK