Başkan Adayı Fırat Görgel “Ilıca’ya Katma Değer Katacak Projelerimiz Var” Başkan Adayı Fırat Görgel “Ilıca’ya Katma Değer Katacak Projelerimiz Var”
Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez tatlarından biri olan Baklava'yı evde yapmak isteyenler için kolay ve pratik bir tarif sunuluyor. İşte, ev yapımı Baklava tarifi ve malzemeleri:
Ev Baklavası Malzemeleri
  • Mısır nişastası
  • 200 gram tereyağı
  • 250 gram robotta çekilmiş ceviz veya fındık
  • Aldığı kadar un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
Ev baklavası yapımı tarifi! Ağzınıza layık gözde Yalancı Baklava ve Gül Baklava  nasıl yapılır? - Haber 7 SAĞLIKŞerbeti İçin:
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Püf Noktaları:
  • Baklava yufkasının çok ince açılması gerekir. Hamurun dayanıklı olabilmesi için yeterli miktarda yumurta kullanılmalıdır.
  • Kıtır bir kıvam isteniyorsa hamura yarım limon suyu eklenebilir.
  • Tereyağı, baklavanın lezzetini artırır. Alternatif olarak süt oranı yüksek margarin de kullanılabilir.
  • İç malzemesi olarak kullanılacak Antep fıstığı ve cevizin taze olmasına dikkat edilmelidir.
  • Şerbete çeyrek limon eklenerek şekerlenmenin önüne geçilebilir.
Yapılış Adımları:
  1. Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  2. Hamuru 30 eşit parçaya ayırın ve her birini ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
  3. Yuvarladığınız hamurları mısır nişastası serpip oklava yardımıyla açın. Açtığınız yufkaları üst üste koyun.
  4. Açılan yufkaları tepsiye yerleştirin ve aralarına çekilmiş ceviz veya fındık serpin. Bu işlemi 3 kat olarak tekrarlayın.
  5. Tereyağını eritin ve baklavanın üzerine eşit bir şekilde dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Şerbet için suyu ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyerek soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti sıcak baklavaya dökün.
Ev yapımı bu lezzetli Baklava, Ramazan Bayramı sofralarınıza keyif katacak. Afiyet olsun!
Editör: SEVİLAY YUMUŞAK