Gelinim Mutfakta: Bayram Baklavası Tarifi

Gelinim Mutfakta'da Bayramın Lezzeti: Bayram Baklavası

Ramazan Bayramı'na özel bir yayınla ekranlara gelen Gelinim Mutfakta programının bugünkü lezzeti, bayram sofralarının vazgeçilmezi bayram baklavası oldu. 9 Nisan Salı günü yayınlanan Gelinim Mutfakta'nın 1362. bölümünde, bayramın tatlısı olan baklavanın nasıl yapıldığı ekranlara taşındı. Fındıklı, fıstıklı ve cevizli çeşitleriyle damakları şenlendiren bayram baklavası tarifini sizler için derledik. İşte Gelinim Mutfakta'nın bayram baklavası tarifi...

Bayram Baklavası Malzemeleri

  • 3 adet iri yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım kilogram Antep fıstığı
  • 250 gram nişasta
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 250 gram tereyağı
  • 6 su bardağı baklavalık un

Şerbet Malzemeleri

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1,5 limon suyu

Bayram Baklavası Nasıl Yapılır?

  1. Bayram baklavası için öncelikle unun yarısını bir kaba alın ve ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı, sütü, suyu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Kenarlarındaki unları havuzun içine doğru toplayarak yumuşak bir hamur elde edin. Bu hamurdan 20 adet beze yapın ve bezeleri unlayarak dinlendirin.

  2. Fıstıkları rondodan geçirin. Dinlenen bezeleri açın ve içlerine nişasta serpin. Üzerine unu paylaştırarak hamuru açın. Bir tepsiye yerleştirip ortasına fıstıkları serpiştirin.

  3. Fırını 180 derecede ısıtın. Baklavayı dilimleyin ve üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirerek pembeleşinceye kadar pişirin.

  4. Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp karıştırın. İçine limon suyunu sıkın ve kaynatın. Şerbet koyulaşınca ocağın altını kısın. Pişen baklavanın üzerine ılıkken sıcak şerbeti dökün.

    Gelinim Mutfakta Şöbiyet tatlısı nasıl yapılır? Şöbiyet tarifi Gelinim Mutfakta Şöbiyet tatlısı nasıl yapılır? Şöbiyet tarifi

Bayram baklavası tarifiniz hazır! Şimdiden afiyet olsun.

Editör: SEVİLAY YUMUŞAK