Evde İzmir Kumrusu Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu Tarifi Evde İzmir Kumrusu Nasıl Yapılır? Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu Tarifi
Gelinim Mutfakta'nın Lezzet Dolu Tarifi: Şöbiyet Tatlısı
Gelinim Mutfakta'da Şöbiyet Tarifi!
Gelinim Mutfakta yarışması, yeni haftaya lezzet dolu tariflerle giriyor. Bugünün merak konusu ise gelinlerin ustalıkla hazırladığı enfes bir lezzet olan şöbiyet tatlısı tarifi. Peki, Gelinim Mutfakta şöbiyet tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylar...
Gelinim Mutfakta Güllaç Şöbiyet Tarifi: Tam kıvamında ev yapımı güllaç şöbiyet  nasıl yapılır, malzemeleri neler? - Mutfak Tüyoları
İzleyicilerin Gözdesi: Gelinim Mutfakta
Gelinim Mutfakta'nın bugünkü bölümünde yapılan şöbiyet tarifi izleyicileri ekranlara kilitlemeyi başardı. Her gün ekrana gelen yarışmada gelinler, 10 altın bileziği için mücadele ediyor. Bugünkü bölümde gelinler, şöbiyet tatlısı yaparak çeyrek altın için yarıştılar.
Şöbiyet Malzemeleri
Tatlı krizlerine çare arayanların favorisi olmaya aday bir tarifle karşınızdayız: Şöbiyet Tatlısı! İşte ihtiyacınız olan malzemeler:
Şerbet İçin:
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon
İrmikli İç Harç İçin:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) irmik
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Şöbiyet İçin:
  • 10 yaprak baklavalık yufka
  • 1 kase Antep fıstığı
  • 100 gram tereyağı
Üzeri İçin:
  • 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
Şimdi tatlı krizlerine son vermenin en lezzetli yolu olan ev yapımı Şöbiyet Tatlısı'nın yapılışını adım adım anlatalım:
1. Şerbetin Hazırlanışı:
  • Bir tencereye su, toz şeker ve limon dilimini koyun ve 15 dakika kadar kaynatın.
  • Ocaktan aldıktan sonra limon dilimini çıkarın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
2. İrmikli İç Harcın Hazırlanışı:
  • Süt, irmik ve toz şekeri ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
3. Şöbiyetin Hazırlanışı:
  • Tereyağını eritin ve biraz soğutun.
  • Tezgaha 2 kat baklavalık yufka serin ve her yerini tereyağı ile yağlayın.
  • Üzerine tekrar 2 kat yufka serin. Her aşamada 2'şer adet yufka serip aralarını yağlayın.
  • Kare yufka parçalarına birer tutam Antep fıstığı ve yarım çay kaşığı kadar irmikli harç ekleyin.
  • Şöbiyetleri üçgen şeklinde kapatın.
  • Yağlanmış fırın kabına şöbiyetleri uç kısımları birbirine gelecek şekilde dizin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak şöbiyetlerin üzerine soğuk şerbeti dökün ve oda sıcaklığında şerbetini çekmesi için 1 saat bekletin.
  • Üzerine toz Antep fıstığı serpin. Afiyet olsun!
Editör: SEVİLAY YUMUŞAK