Özel, İmamoğlu'nu Silivri'de Ziyaret Etti
Tüm programlarını iptal ederek İstanbul'a gelen CHP lideri Özgür Özel, saat 12.50 sıralarında Marmara Kapalı Cezaevi’ne giriş yaptı. Ziyaretten kısa süre önce CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nuri Aslan da cezaevine gelerek desteklerini gösterdi.
"Özgürlük Dilenmem, Pazarlık Söz Konusu Değil"
Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, gazeteci Murat Yetkin’in gündeme taşıdığı “İktidarla İmamoğlu için pazarlık yapılıyor” iddialarına ilişkin konuştu. Özel, "Öyle pazarlık filan yok. Varıp Erdoğan'dan erken seçim ya da İmamoğlu'nun özgürlüğünü dilenecek halim de yok. Demokrasinin ve özgürlüğün pazarlığı olmaz" ifadelerini kullandı.
"Erdoğan'ı Siyasi Düelloya Çağırdım"
Özel, önceki gün Mersin'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı siyasi düelloya davet ettiğini hatırlatarak, “Tutuksuz yargılanmasını ve duruşmaların canlı yayınlanmasını istedik. Dün Mersin’de Erdoğan’ı siyasi düelloya çağırdım. Geleceğini sanmıyorum ama çağrımı yaptım" diye konuştu.
"Halka Gerçekleri Anlatmaya Devam Edeceğiz"
Açıklamalarını sürdüren Özel, "Benim görevim şehir şehir, meydan meydan dolaşıp halka gerçekleri anlatmak. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğim" dedi.
Kaynak: HABER MERKEZİ