Kazada savrulan kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Kazada savrulan kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle
FETÖ’NÜN KAMU MAHREM YAPILANMASINA SORUŞTURMA: 19 ŞÜPHELİYE GÖZALTI KARARI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ/PDY’nin kamu mahrem yapılanmasına yönelik yeni bir operasyon başlattı. Başsavcılık, aralarında Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Merkez Bankası, BDDK, EPK ve SPK gibi stratejik kurumların da bulunduğu yapılar içinde örgütsel faaliyet yürüttüğü tespit edilen toplam 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.
Şüphelilerin 6’sının aktif kamu görevlisi olduğu, 13’ünün ise daha önce ihraç edildiği bildirildi. Gözaltı kararlarının ardından, Ankara merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyonlar başlatıldı.
Soruşturmanın, kamu kurumlarına sızma girişimlerini tespit etmeye yönelik uzun süredir devam eden teknik ve fiziki takip sonucu derinleştirildiği öğrenildi.
KAMUDAKİ STRATEJİK KURUMLAR HEDEFTEYDİ
Yapılan incelemelerde, FETÖ/PDY yapılanmasının kamu içerisindeki mahrem hücreleri kullanarak bazı bakanlıklar ve düzenleyici kurumlar içerisinde yeniden örgütlenmeye çalıştığı belirlendi.
Soruşturmaya konu olan şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme uygulamalarını kullandığı ve aralarında gizli toplantılar yaptığı tespit edildi. Özellikle ekonomi, dış ilişkiler ve finans gibi kritik alanlarda faaliyet gösteren kamu kurumları içinde aktif rol almaları, soruşturmanın ciddiyetini artırdı.
Adli işlemlerin sürdüğü ve gözaltı sayısının ilerleyen saatlerde artabileceği bildirildi.
ANKARA’DA 6 FİRARİ FETÖ HÜKÜMLÜSÜ YAKALANDI
Ayrı bir operasyon kapsamında, FETÖ/PDY’ye üye olma suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 firari hükümlüye yönelik Ankara’da bir operasyon daha gerçekleştirildi.
Bu operasyon sonucunda 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan hükümlülerin, daha önce farklı davalarda FETÖ üyeliğinden ceza aldığı ve uzun süredir firari durumda oldukları öğrenildi.
Firari şahıslardan birinin yurt dışına çıkış hazırlığı yaptığı esnada yakalandığı belirtildi. Hükümlüler hakkında infaz işlemleri başlatıldı.
SORUŞTURMA SÜRECİ TAKİP EDİLİYOR
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, terör örgütü FETÖ/PDY’nin kamudaki yapılanmalarına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
Gözaltı kararı verilen şüphelilerin dijital materyalleri üzerinde incelemeler yapılacağı, örgütsel bağlantılarına dair yeni bulguların elde edilmesinin beklendiği aktarıldı.
Gelişmelere göre yeni gözaltı kararları ve operasyonların yapılabileceği belirtilirken, soruşturmanın derinleştirilerek sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: DHA