Kahramanmaraş’ta SGK’da bayram buluşması! İl Müdürü personeli ziyaret etti
Kahramanmaraş’ta SGK’da bayram buluşması! İl Müdürü personeli ziyaret etti
İçeriği Görüntüle
Kahramanmaraş’ta yerel yönetim ile akademi arasındaki iş birliği mesajı dikkat çeken bir ziyaretle gündeme geldi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş’u makamında kabul etti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, hem yeni görev dolayısıyla tebrik mesajları iletildi hem de şehrin geleceğine yönelik ortak projeler masaya yatırıldı. Özellikle üniversitelerin şehirlerin kalkınmasındaki rolüne dikkat çekilen görüşmede, gençler başta olmak üzere birçok alanda iş birliğinin artırılması gerektiği vurgulandı.
ÜNİVERSİTE VE ŞEHİR İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR
Gerçekleştirilen ziyarette, Kahramanmaraş’ın gelişim sürecinde üniversitenin üstlendiği rol geniş bir çerçevede ele alındı. Başkan Fırat Görgel, üniversitelerin yalnızca eğitim veren kurumlar olmadığını, aynı zamanda şehirlerin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine yön veren önemli aktörler olduğunu ifade etti.
Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasında yürütülebilecek ortak çalışmaların artırılması gerektiği dile getirildi. Özellikle şehir planlaması, çevre yatırımları, sosyal projeler ve gençlik faaliyetleri gibi alanlarda ortak akıl vurgusu ön plana çıktı. Görgel, bilimsel veriler ışığında geliştirilecek projelerin şehre uzun vadeli katkı sağlayacağını belirtti.
Bu yaklaşım, son yıllarda yerel yönetimler ile akademik kurumlar arasında gelişen iş birliklerinin Kahramanmaraş’ta da güçlenerek devam edeceğine işaret ediyor.
ORTAK PROJELER MASAYA YATIRILDI
Ziyarette dikkat çeken başlıklardan biri de iki kurum arasında hayata geçirilebilecek projeler oldu. Görüşmede, özellikle gençlere yönelik çalışmaların artırılması, kültürel etkinliklerin yaygınlaştırılması ve şehir yaşam kalitesini yükseltecek projelerin geliştirilmesi konuları ele alındı.
Bunun yanı sıra çevre düzenlemeleri, sürdürülebilir şehircilik uygulamaları ve bilimsel destekli altyapı projeleri gibi başlıklar da gündeme geldi. Üniversitenin akademik birikimi ile belediyenin saha gücünün birleştirilmesi halinde ortaya çıkacak sinerjinin şehre önemli katkılar sunacağı ifade edildi.
Taraflar, iş birliğinin sadece kısa vadeli projelerle sınırlı kalmaması, uzun vadeli ve kalıcı çalışmalarla desteklenmesi gerektiği konusunda da görüş birliğine vardı.
“REKTÖRÜMÜZE MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUM”
Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Fırat Görgel, yeni görevine başlayan Rektör İbrahim Taner Okumuş’a başarı dileklerini iletti. Görgel, yaptığı açıklamada üniversite ile kurulan iş birliğinin şehrin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Görgel, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan hocamız İbrahim Taner Okumuş’u misafir ettik. Şehrimizin kalkınmasını sadece fiziki yatırımlarla değil, aynı zamanda bilimsel ve akademik katkılarla da desteklememiz gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada üniversitemizle kurduğumuz güçlü iş birlikleri; şehir planlamasından çevre projelerine, gençlik çalışmalarından kültürel faaliyetlere kadar birçok alanda önemli kazanımlar sağlıyor. Kahramanmaraş’ımızı daha ileriye taşımak için ortak aklı esas alan, bilimsel verilerle desteklenen projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Sayın Rektörümüze muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerini kullandı.
ÜNİVERSİTE ŞEHRE DEĞER KATAN BİR YAPI
Rektör Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ise ziyarette yaptığı değerlendirmede, üniversitelerin şehirlerle kurduğu bağın önemine dikkat çekti. Nazik ev sahipliği dolayısıyla Başkan Görgel’e teşekkür eden Okumuş, üniversitenin sadece eğitim veren bir kurum olmadığını, aynı zamanda bulunduğu şehre değer katan bir yapı olduğunu vurguladı.
Okumuş, üniversitenin bilgi üretim gücünü sahaya yansıtarak Kahramanmaraş’ın gelişimine katkı sunmaya devam edeceklerini ifade etti. Özellikle gençlerin geleceğine yönelik projelerde yerel yönetimlerle birlikte hareket etmenin önemine değinen Okumuş, bu tür iş birliklerinin artarak süreceğini belirtti.
Bu ziyaret, Kahramanmaraş’ta üniversite ile yerel yönetim arasındaki koordinasyonun güçlenerek devam edeceğinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Kaynak: KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ