Yargıtay'dan sıfır otomobildeki boya kusuru için 'ayıpsız misliyle değişim' kararı
İçeriği Görüntüle
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde Elazığ’da ağır hasar alan 5 katlı bina, kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen yıkım çalışması sırasında bir anda yerle bir oldu. Binanın yıkıldığı anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Elazığ’ın da aralarında bulunduğu birçok ili etkileyen depremlerin ardından kentte ağır hasarlı yapılara yönelik çalışmalar devam ediyor.
Bu kapsamda Elazığ kent merkezinde bulunan 5 katlı binanın yıkımına başlandı. İş makinesinin binaya müdahalesinin ardından yapı kısa sürede tamamen çöktü.
6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE AĞIR HASAR ALMIŞTI
Söz konusu bina, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde ağır hasar aldı.
Depremlerin ardından Elazığ’da sürdürülen çalışmalar kapsamında bina da yıkılacak yapılar arasına alındı.
Kent merkezindeki 5 katlı binada kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışması başlatıldı.
İŞ MAKİNESİNİN MÜDAHALESİYLE BİR ANDA ÇÖKTÜ
Yıkım için çalışma yapan iş makinesi binaya müdahale etti.
İş makinesinin makasının yapıya temas etmesinin ardından 5 katlı bina bir anda çöktü.
Binanın kısa sürede tamamen yerle bir olması dikkat çekti.
YIKILMA ANI KAMERAYA YANSIDI
Ağır hasarlı binanın yıkıldığı an çevrede bulunan bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Görüntülerde iş makinesinin müdahalesinin ardından yapının hızla çöktüğü görüldü.
Elazığ’da Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yapılara yönelik kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor.
Kaynak: İHA





