Bursa’nın İnegöl ilçesi, sabah saatlerinde etkili olan kuvvetli lodosun etkisiyle adeta savaş alanına döndü. Rüzgârın şiddetiyle iki ayrı sitede çatıların yerinden koparak uçtuğu bildirildi. Uçan çatı parçaları park halindeki araçlara, daire camlarına ve site duvarlarına zarar verdi. Elektrik tellerine de temas eden parçalar nedeniyle bazı bölgelerde kısa süreli kesintiler yaşandı. Neyse ki olayda can kaybı ya da yaralanma olmadı. Ancak yaşananlar, hem maddi zararı hem de yaşanan korku dolu anları beraberinde getirdi.
ESENTEPE MAHALLESİ’NDE ÇATI 100 METRE SÜRÜKLENDİ
İlk olay, Esentepe Mahallesi Karanfil Caddesi’nde meydana geldi. Lodosun etkisiyle bir apartmanın çatısı yerinden koparak havalandı. Yaklaşık 100 metre boyunca sürüklenen çatı, yan bloktaki sitenin bahçesine düştü. Bahçede bulunan bazı araçlar ve dairelerin dış cepheleri çatı parçalarından zarar gördü. O sırada evde bulunan site sakinleri büyük bir gürültüyle dışarı fırladı.
Site sakini Murat Yeşilkaya, “Gürültüyle irkildik, pencereye koşunca çatının uçtuğunu gördük. Büyük korku yaşadık. Elektrikler bir süre kesildi. Neyse ki kimseye bir şey olmadı ama arabalar hasar gördü,” diyerek o anları anlattı.
FATİH MAHALLESİ’NDE DE BENZER GÖRÜNTÜLER YAŞANDI
Bir diğer çatı uçma olayı ise Fatih Mahallesi’ndeki bir sitede yaşandı. Sitenin bloklarından birine ait çatı, şiddetli lodosun etkisiyle yerinden çıkarak bahçeye savruldu. Neyse ki çatı, o sırada bahçede kimsenin olmaması sayesinde herhangi bir yaralanmaya ya da büyük hasara yol açmadı.
Mahalle sakinleri sabah saatlerinden itibaren rüzgârın etkisinin giderek arttığını, zaman zaman çatılardan sesler geldiğini ve endişeyle takip ettiklerini ifade etti. Yetkililer ise çatı uçması riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
ELEKTRİK KESİNTİSİ VE MADDİ HASAR TESPİTİ YAPILDI
Uçan çatılardan bazı parçaların elektrik hatlarına temas etmesi sonucu bölgede kısa süreli kesintiler yaşandı. Elektrik dağıtım ekipleri hızlıca müdahale ederek arızaları giderdi. İtfaiye ve belediye ekipleri de olay yerlerinde incelemelerde bulundu. Çatıların kaldırılması ve güvenliğin sağlanması için temizlik çalışmaları başlatıldı.
Zarar gören araçlar ve bina cepheleriyle ilgili olarak hasar tespit çalışmaları sürüyor. Belediye, sigorta işlemleri için vatandaşlara gerekli yönlendirmeleri yapacaklarını belirtti.
Kaynak: DHA




