Son günlerde kadına şiddet, kadın cinayetleri, öfke o kadar fazlalaştı ki altında yatan sebepleri araştırmaya kendimi mecbur hissettim.

Özentimi? Televizyon kanallarındaki şiddet ağırlıklı diziler mi? Yoksa çocukların büyüyünce babalarını taklit etmesi mi?

Sebep her ne olursa olsun psikolojik bozukluk ve eğitimsizlik olduğu kesin.

Kadını her konuda ikinci insan görmeye çalışan bir zihniyet kabul edilemez.

Her canlının yaradılış sebebi olduğu gibi kadınlarımızın hayatımızdaki önemi tartışılamaz!

Maalesef Kadına şiddet vakalarını Kahramanmaraş’ta da zaman zaman duymaya başladık.

Önceki gün Ajanslar geçmiş haberi Koca şiddetinden bunalan kadının yardım çığlığı “Ne olur bana yardım edin!” diye haykırıyor.

Kahramanmaraş’ta 8 ay önce evlendiği kocasından sürekli olarak şiddet gördüğü için boşanmak isteyen kadın hastanede psikolojik tedavi görüyor.

Yetkililerden yardım isteyen 46 yaşındaki M. E.; “Onun yüzünden psikolojim bozuldu hastanede yatıyorum.

Ama o hala beni ölümle tehdit ediyor ne olur bana yardım edin!” demesi şiddetin perdesi aralanıyor.

yattığı hastaneden çaresizlik içinde seslenen M.E.; :“Ben eşimle 8 aydır evliyim. Markette çalışıyordum sürekli benim paramı yiyordu. Para vermediğim zaman çok sinirli oluyordu. Uyuşturucu kullanıyordu. Ben otomobil almıştım. Sürekli otomobil ile geziyordu. Ben çalışıyordum o geziyordu. Beni darp ediyordu, kafamı yere vurdu. Boynumdan tutup ‘sen ölmezsen ben öldüreceğim seni’ dedi. Benim işten çıkmama neden oldu. Çok kötü hakaretler etti. Şikayet ettim. Uzaklaştırma aldı. Evimi kurşunladı. Onun yüzünden 3 kez intihar girişiminde bulundu. Karakola gittim şikayet ettim olmadı. Savcılığa gittim şikayet ettim olmadı. Şu anda onun yüzünden psikolojik tedavi görüyorum hastanede yatıyorum. Tutuklanmasını istiyorum, yardım istiyorum. Hala sosyal medya üzerinden beni ölümle tehdit edip hakaret ediyor. Açık açık ‘ben seni öldüreceğim sen kendini öldür’ diyor. Artık kaldıramıyorum. Onun hakaretleri yüzünden yaşamak istemiyorum lütfen bana yardım edin. Ne olursunuz yardımcı olun.” Diye çaresizliğini dile getirmiş.

Bu Kadını bu hale getiren kocanın hiç mi vicdanı sızlamaz kafam almıyor.

Bugüne kadar kadına yönelik şiddete dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için toplantılar, yürüyüşler paneller ve mitingler düzenlediler.

Lakin Hala Kadına Şiddet hala gündemlerde yer tutuyor.

Kişinin, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel her türlü tutum ve davranış Şiddettir.

Kadına yönelik şiddet bir suçtur ve insan hakları ihlalidir.

Kadınlarla birlikte, erkekler de bilinçlendirilmeli ve erkekler yaptıkları şiddetin sorumluluklarını üstlenmeleri gerektiği daha fazla vurgulanmalıdır. Kadın ve erkek özgüvenli, kişisel gelişimini doğru tamamlarsa şiddet çözüm ortağı olmaktan çıkacaktır ki şiddet çözüm değildir.