Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır? Adım Adım Tarif Ramazan pidesi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan bu ekmek çeşidi, evde kolaylıkla yapılabilir. İşte, adım adım Ramazan pidesi tarifi: Malzemeler: 3 su bardağı un 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için: çörek otu veya susam, yoğurt ve yumurta Yapılış: Maya, 2 yemek kaşığı ılık su ve şekeri derin bir kap içerisinde karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ve kalan suyu ekleyin ve iyice yoğurun. Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin. Un serdiğiniz tezgahın üzerinde hamuru açın. Üzerine süt, yağ ve yumurta karışımını sürün. Ellerinizi hafifçe ıslatıp hamuru dış kısmından bastırarak yuvarlak şekilde yapın. Tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine hazırladığınız hamurları yerleştirin. Hamurların üzerini çörek otu veya susamla süsleyin ve 20 dakika daha mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Ramazan pidesi, hazırlanışı kolay ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan bir tariftir. Evde bu tarifi deneyerek, sevdiklerinize nefis bir Ramazan pidesi ikram edebilirsiniz.