Yaşadığımız Corona Felaketi Hayatı Olumsuz etkilerken Evde kalma ve evde monotonlaşmaya izin vermeyelim.

Eve kapılıp hareketsiz yaşamayalım, bazı egzersizleri yaparak zihinde kalalım ve spor yapmaya devam edelim.

Evde sıkılanları ark edebiliyorum, Bu noktada bu yazımı dikkate alın.

Her ne kadar evde gönüllü karantina sürecinde fiziksel olarak sosyalleşemiyorsak da arkadaşlarımızla telefonla arama ve görüntülü görüşmeyi kullanarak bilgi alış verişini, sosyalliği devam ettirip, sosyal izolasyonun getirdiği yalnızlık duygusundan korunabilirsiniz.

Görüntülü grup görüşmeleri ile arkadaşlarınızla gününüzün nasıl geçtiğine dair sohbet edebilirsiniz.

koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalmak zorunda olanlara yönelik ‘evde kalın hareketsiz kalmayın’ sloganıyla spor hizmetlerine yönelik çalışma yaparak Koronavirüs salgınına karşı uzmanların önerdiği tedbirler doğrultusunda, evlerinde kalanlar için egzersiz serileri hazırladı.

Spor yaparak Obezite’nin önüne de geçebiliriz.

Koronavirüs salgınıyla mücadelesini birçok alanda sürdürürken bir yandan da evlerinde vakit geçirenlerin sağlığını koruması için fiziksel aktivite tavsiyeleri oluşturuluyor.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor Müdürlüğü projeler üretmiş.

Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyen’de bunu kaleme almış.

Güzel bir yazı dizisi, Paylaşılan içerikler ile hareketsizliğin önüne geçecek öneriler getirilmeye başlandı.

Profesyonel eğitmenlerce hazırlanan taslakta, evde kolaylıkla uygulanabilecek pratiklerden oluşuyor. Yetişkinlere özel egzersiz programı egzersizlerini de kapsıyor.

Evde kalarak hastalığın yayılmasının önüne geçmek isteyenler için hazırlanan taslakta, hayat günlük akışına dönene dek düzenli olarak farklı projeler paylaşılacak.

Uzun süre hareketsiz kalmak pek çok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor.

Uzmanlar, kalp ve damar sağlığını korumak için haftada 3-4 gün egzersiz yapılmasını öneriyor.

Bu noktada ilk öncelik morali yüksek tutmak ve zihinde kalmak.

İşe Nefes egzersizleri ile başlayın;

Nefes egzersizi; nefes alış verişini düzenleyerek sporcunun kendisini daha rahat ve stres ve kaygıdan uzaklaşmış hissetmesini sağlar. Şimdi ve burada da kalmasına yardımcı olur.

Uyku düzenine dikkat edelim uykusuz kalmayalım.

Sabah erken kalkıp gidilmesi gereken antrenman olmayışının rehavetine girip geç yatma, düzensiz uyuma gibi davranışlardan kaçınılmalıdır.

Uykuya dalmakta, sürdürmekte zorlanmalar, gereğinden az-çok uyuma gibi uyku düzeninde bozulmalar olduysa rahat uykuya geçebilme açısından meditasyon, nefes egzersizleri, derinleşen kas gevşeme egzersizleri ve otojenik gevşeme egzersizleri kullanılabilir.

Eğer sorun devam edip kronik bir durum aldıysa yüz yüze görüşme mümkün olmadığı durumlarda online-telefon aracılığıyla spor psikoloğundan danışmanlık alabilirsiniz.

Evde kalınan bu dönemlerde hem rutinin bozulması hem de işlevsiz stresle baş etme yöntemi olarak dengesiz beslenmeye, abur-cubur tüketimine yönelebilmektedir.

Bu durum fiziksel performansın olumsuz etkilenmesi, fazla kilo alma-verme gibi olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir.

Bu dönemde beslenme rutinini de düzenli bir şekilde devam ettirmesi, sağlıklı ve dengeli beslenmesi önemlidir.

Spor ve egzersiz dışında da boş zamanlarınızı değerlendirecek ve sizi stresten uzaklaştıracak yeni hobiler edinebilirsiniz.