Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm  Platformu "Şehitlerimizi anma ve Asılsız Ermeni iddialarını"  kınamak üzere yine bir araya geliyor. Bu yıl 5.si düzenlenen programa 45 sivil toplum kuruluşu katılacak.

      28 Nisan 2019  Pazar günü Zeytin, bugünkü adı ile Süleymanlı  beldemizde yapılacak toplantıya bütün Maraşlılar davet edildi.

   Platform Başkanı Ahmet Kolutek Başkanlığında yapılan toplantıya 45 sivil toplum kuruluşunun başkanları katıldı.

       Osmanlı devletinin Milleti Sadıka diye güvendiği Zeytin Bölgesinde yaşayan Ermeniler  Türk askerini arkadan vurmuştur.  O bölgede yaşayan Müslüman Türkleri yüksek kayalıklardan ve bugün halen duran yüzlerce metre yüksekliğinden kanlı köprüden kayalıkların üzerine atan Ermenilerin yaptıkları katliamı nefretle kınıyoruz.

     Bu yapılan program önemlidir.  Hem ecdadımızı tanımak,hem de gelecek nesillere  düşmanların neler yaptığını anlatmak adına  anlamlıdır.

    Ancak 5.si yapılacak olan  bu programın toplantısı  neticesinde bazı talepler  olmuştur. Gerek  Kahramanmaraş valiliği, gerekse Büyükşehir Belediyesi tarafından  yapılma imkanı olan işler var.

    Bu konuda sivil toplum kuruluşları , insanların  Ilıca 'ya kolay ulaşmalarının sağlanması için yollarının kısaltılma ve genişleme çalışmaları yapılmasını istiyorlar. Zeytin Ilıcası olarak bilinen bölge hem turizm açısından hem de yayla ve dinlenme açısından  büyük bir zenginlik kaynağımızdır.  Bu bölgeyi  istenildiği gibi insanların faydalanmasına bir türlü sunamadık.

      Hem Süleymanlı , hem de Ilıca bölgemiz birlikte ele alınıp ciddi olarak bir çalışma yapılmalı diye düşünüyorum. Bu bölgede  bir tarih yatıyor.  Aynı zamanda sağlık açısından da  göz ardı edilecek bir yer değil.

     Süleymanlı da ki Köprüler ve  çeşmeler koruma altına alınmalı. Şehitlerimize yakışır mermer bir platform şehitlik abidesi yapılmalı. İsmi bilinen şehitlerimizin isimleri bu abideye  işlenmeli.

    Bildiğimiz kadarı ile  iki yüz yıllık bir Osmanlı hamamı var. Buranın  müzeye çevrilmesi için bir çalışma yapılması hem Kahramanmaraş'ın zenginliği gün yüzüne çıkar hem tarihimiz unutulmaz. Hem de Turist çekebiliriz.

    Kahramanmaraş Tarih,kültür ve Turizm Platformu çok hayırlı bir iş başlattı.  Sayın Ahmet Kolutek  ekibindeki Şaban Kaptanoğlu,Mehmet Fatih Zulkadiroğolu, Ali Avgın ve  tüm sivil toplum kuruluşlarının başkanları  ve basınımızın  böyle bir  hayırlı hizmete destek vermeleri , taktirle karşılanmaktadır.

     Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlayan  Sayın Hayrettin Güngör beyin de bu konuya hassasiyet göstereceğini düşünüyorum.

     Kahramanmaraş 'ın önemli bir beldesi  ve zenginlik kaynağı olan Zeytin- Süleymanlı ve Ilıca hakkı ile değerlendirilemedi. Birlikte bir proje yapılarak bu zenginliklerimizi toplumun hizmetine sunmakta çok fayda olacağını düşünüyorum.