Donald Trump, petrol fiyatlarındaki artışın ülkesine ekonomik kazanç sağladığını belirtti. Orta Doğu’daki savaşın 13. gününde enerji piyasalarında yaşanan dalgalanmalar, dünya genelinde endişe yaratıyor.
Orta Doğu’daki Savaş ve Enerji Krizi
ABD, İsrail ve İran arasındaki çatışmalar devam ederken, bölgedeki güvenlik riskleri deniz ticaretini de olumsuz etkiliyor. 3 Mart’ta İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı’nı geçişlere kapattıklarını açıklamış ve buradan geçmeye çalışan gemilere saldırmıştı. Bu gelişmeler sonucunda Brent petrol varil fiyatı 100 doları aşarak tarihi bir zirveye ulaştı.
Trump’tan Petrol Fiyatları Yorumu
Trump, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD’nin dünyanın en büyük petrol üreticisi olduğunu ve petrol fiyatları yükseldiğinde büyük kazanç sağladığını vurguladı:
“ABD açık ara farkla dünyanın en büyük petrol üreticisi dolayısıyla petrol fiyatları yükseldiğinde çok para kazanıyoruz.”
İran ve Nükleer Silah Uyarısı
Trump, petrol fiyatlarından kazanç sağlarken önceliğinin İran’ın nükleer silaha sahip olmasını önlemek olduğunu belirtti. Trump, İran’ın kötü bir imparatorluk olduğunu ifade ederek, Orta Doğu’yu ve dünyayı yerle bir etme potansiyeline sahip nükleer silahları kesinlikle kabul etmeyeceğini açıkladı.



