Bilişim sektörününönde gelen düşünce kuruluşlarından BİLİŞİM GRUBU, Temmuz ayı olağantoplantısında “Gelecek 5.0” yaklaşımı doğrultusunda Türkiye’deki bilişimsektörünü değerlendirdi.

Türkiye’nin önde gelen düşüncekuruluşlarından olan BİLİŞİM GRUBU, Temmuz ayı olağan toplantısını Bilişimciler(bilisimdernegi.org),Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Bilişim Medyası Derneği (BMD)gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve medya mensuplarınınkatılımıyla gerçekleştirdi. Radore Veri Merkezi’nin ev sahipliğinde yapılantoplantıda “Gelecek 5.0” yaklaşımı doğrultusunda Türkiye’deki bilişim sektörüdeğerlendirildi.

Katma değerli bilişim hizmetleri ve savunma teknolojileri için“Gelecek 5.0”

 

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren BİLİŞİM GRUBU BaşkanıŞenol Vatansever, ortaya koydukları “Gelecek 5.0” yaklaşımına dikkat çekerekşunları söyledi:

 

“BİLİŞİM GRUBU olarak “Gelecek 5.0” yaklaşımımız doğrultusundasavunma sanayii, katma değerli bilişim hizmetleri, dijital dönüşüm, robotteknolojileri, otonom araçlar, yenilenebilir enerji ve siber güvenlik gibialanlarda kamuoyu yaratmayı amaçlıyoruz.

 

Özellikle savunma sanayiine yönelik teknolojiler ile donanım veyazılım temelli katma değerli hizmetleri ülkemizin ekonomik kalkınması içinkilit teknolojiler olarak görüyoruz. BİLİŞİM GRUBU olarak Türkiye’de bugünekadar yaşanan olumlu gelişmelerin çok daha ileri bir düzeye taşınması içinbilişim sektörü, medya, siyaset ve devlet kurumları ile yakın temaslarımızısürdürüyoruz.

 

BİLİŞİM GRUBU olarak akademisyenler, basın mensupları, BTyöneticileri ve sektör profesyonellerini bir araya getirerek akademikkoordinasyonla birlikte sektör özelinde çok daha kapsamlı ve çeşitli raporlaroluşturmayı planlıyoruz.”

 

Dünya Gazetesi BT yöneticisi ve gazeteci Murat Yıldız’la birlikteTÜRGEV’den Ferdi Yılmaz da etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı. Yaklaşık 50katılımcının yer aldığı etkinlikte “Bilişim Sektöründe Kadın Teknik Çalışanlar”başlığıyla düzenlenen panelde Bilişimciler’in kadın yönetim kurulu üyeleritecrübelerini aktardı.

 

BİLİŞİM GRUBU, CIO ve IT yöneticilerinden oluşan Türk bilişimsektörünün en etkili düşünce topluluğudur. Sektördeki özel şirketler, STK’lar,kamu ve diğer paydaşlarda görev alan bilişim yöneticilerini bir araya getirereksektörün ihtiyaçlarına çözüm üretmek, kamuoyu oluşturmak ve gelecek nesillerebilişim alanında yüksek teknoloji üreten bir Türkiye bırakılmasına katkısağlamak amacıyla 15 Kasım 2017 tarihinde kurulan BİLİŞİM GRUBU; 7 ülkede, 33şehirde toplamda 300+ üyeye ulaştı.

 

Almanya ile anılan Endüstri 4.0, Japonya ile anılan Toplum 5.0’ında ötesinde Türkiye ile anılmasını hedeflediği Gelecek 5.0 yaklaşımınıkamuoyunun bilgisine sundu. Gelecek 5.0; yüksek teknoloji, mutlu insan ve dünyabarışı temelli bir yaklaşım.