Geleceknesillere bilişim alanında yüksek teknoloji üreten bir Türkiye bırakılmasınakatkı sağlamak amacıyla farklı sektörlerde faaliyet gösteren bilişimyöneticilerinin katılımıyla bir ayda 200’ü aşkın kurucu üyeye ulaşan BİLİŞİM GRUBU,önümüzdeki yıl üye sayısını bine çıkarmayı hedefliyor.

 

  Türk bilişimsektöründeki özel şirketler, STK’lar, kamu ve diğer paydaşlarda görev alanbilişim yöneticilerini bir araya getirerek sektörün ihtiyaçlarına çözüm üretmekve kamuoyu oluşturmak amacıyla kurulan BİLİŞİM GRUBU, bir ay içinde 200 kurucuüyeye ulaştı.

  İstanbul’da bir otelde kurucu üyelerinkatılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan BİLİŞİM GRUBU KurucusuŞenol Vatansever, şunları söyledi:

“Türkiye’de heralanda üretimin ve üreticinin desteklenmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Savunmasanayiinden iletişim sektörüne, sağlık teknolojilerinden tarım altyapısına,hatta yapay zekâya kadar her alanda Türkiye’nin yeni yatırımlara, yeniyaklaşımlara, yeni girişimlere ihtiyacı var.

  Teşvikpolitikalarının da yüksek teknolojiye ve yüksek katma değere sahip üretimeöncelik tanır noktaya getirilmesi gerekiyor. Bilişim alanında yerli ve milliteknolojilerin üretilmesi şart. Yerli ve milli teknolojilerin önemi, ülkemizinatlattığı terör olayları ve darbe girişimi gibi badireler sonrasında daha fazladillendirilir oldu.

   ArtıkEndüstri 4.0, yapay zekâ, siber güvenlik, Nesnelerin İnterneti, sanalgerçeklik, artırılmış gerçeklik, Blockchain, insansı robotlar, Toplum 5.0 gibibirçok konunun giderek daha fazla konuşulmasından son derece memnunuz. Budoğrultuda çalışmalarına başlayan BİLİŞİM GRUBU; yenilikçi bilişim fikirleriüretmek, üretilen fikirleri değerlendirmek, bu fikirleri ilgili kişi vekurumlarla paylaşmak, kamuoyu oluşturmak ve çözüm odaklı hareket etmek misyonuçerçevesinde faaliyetlerini sürdürecek.”

Yüksek gelirliülkeler grubuna çıkabilmenin yolunun yüksek teknolojiden geçtiğine dikkat çekenVatansever, sözlerini şöyle sürdürdü: “İhracatımızın niteliğini yüksekteknoloji yönünde geliştirmeden 2023 yılında yılda 500 milyar dolar hedefineulaşılması zor görünüyor.

   Bizdensonraki nesillere bilişim alanında yüksek teknoloji üreten bir ülke bırakmakistiyoruz. Danışma Kurulu Kurucu Üyelerimiz 24. Dönem İzmir Milletvekili veBalkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait ve BTHABERŞirketler Grubu Başkanı Murat Göçe kuruluş sürecinde aktif rol aldı. Az zamandahızlı büyüdük; 3 ülkede, 19 şehirde, 200’ün üzerinde üyemiz oldu. Her aydüzenli toplantılar yaparak ‘çalışma grupları’ oluşturacağız. Çıkan kararlarıdanışmanlarımız kanalıyla Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Bakanlarve kamu kurumu yetkilileriyle paylaşacağız. Sosyal sorumluluk projelerine imzaatacak ve Mart 2018'de ses getirecek bir BİLİŞİM GRUBU lansmanı yapacağız.”

Danışma Kurulu KurucuÜyesi Rifat Sait, konu ile ilgili açıklama yaptı: “IT sektöründe 200’ünüzerinde önemli kurum yöneticisinin bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin2023 yılı ihracat hedefi 500 milyar dolar. Bu hedefin gerçekleştirilmesindeBilişim Sektörü dinamo görevi görecek. Yerli ve milli siber pehlivanlarındesteklenmesi gerekiyor. Ülkemize dört bir yandan saldırı var, bu saldırılarınbir kısmı da siber saldırılar, bütün bu saldırılara bu vatanın sahip olduğusiber güçle karşı koyacağız.”

Danışma Kurulu KurucuÜyesi Murat Göçe; “BİLİŞİM GRUBU, sektörün birlikte hareket etme, güç birliğioluşturma, dayanışma ve paylaşma eksikliğini giderecek, aynı zamanda ortayaçıkardığı fikir ve icraatlar ile ülkeye çok büyük menfaatler sağlayacaktır,”dedi.

Konuşmaların ardındanyapılan çekilişlerde çeşitli hediyeler verilirken, BİLİŞİM GRUBU tarafından dasosyal sorumluluk kapsamında Kars’ta bir okula bilgisayar hediye edildi.