Ev Yapımı Beyti: Türk Mutfağının Lezzetli Köşesi

Beyti Kebabının Evde Yapımı: Kolay Tarif

Beyti kebabı, Türk mutfağının gözde lezzetlerinden biridir. Hem hamur işiyle hem de etle harmanlanan bu enfes lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, ev yapımı beyti tarifi:

Beyti Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu) - Yemek.comMalzemeler:

  • 1 kg kuzu kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yufka
  • 3 adet patlıcan

Ara Sos İçin:

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Domates Sosu İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

Yapılışı:

  1. İlk olarak, kıymayı bir kabın içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, tuzu ve baharatları ekleyin. Yaklaşık 15 dakika boyunca iyice yoğurun ve buzdolabında dinlendirin.

  2. Patlıcanları yıkayıp, ince dilimler halinde kesin. Ardından her iki tarafını da yağlayarak tost makinesinde kızartın.

  3. Ara sos için maden suyu ve zeytinyağını karıştırın.

  4. Bir yufkayı tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sosu sürün. Yufkanın üç kenarından ortaya doğru katlayın ve kenarlarını yağlayın.

  5. Patlıcanları katlanmış yufkanın kenarlarına dik şekilde yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kıyma harcını yayın.

  6. Yufkayı patlıcan ve kıyma ile birlikte rulo şeklinde sarın. Daha sonra dilimleyin.

  7. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve dilimleyin. Dilimleri bir fırın kabına yerleştirin.

  8. Fırın kabının altına yağlı kağıt serin. Dilimlenmiş beyti rulolarını bu kağıdın üzerine dizin.

  9. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

    Gelinim Mutfakta Perde pilavı tarifi Perde pilavı nasıl yapılır? Malzemeleri ve yapılışı Gelinim Mutfakta Perde pilavı tarifi Perde pilavı nasıl yapılır? Malzemeleri ve yapılışı
  10. Sos için tereyağını eritin. Ardından biber salçalarını ekleyin ve bir süre kavurun. Rendelenmiş sarımsakları ilave edin. Son olarak domates ve domates suyunu ekleyerek sosu pişirin.

  11. Fırından çıkardığınız beytinin üzerine hazırladığınız sosu dökün. Tekrar fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.

  12. Piştikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

  • Hamur için ılık su kullanarak mayalanma süresini kısaltabilirsiniz.
  • Fırında pişirirken yufkaların kızarıncaya kadar pişmesine özen gösterin. Fırının özelliğine göre pişirme süresi değişebilir.
Editör: SEVİLAY YUMUŞAK