Grip, artirit, alerji gibi mevsimsel olarak artış gösteren hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemi güçlendirmek gerekir. Bu durumu beslenmemizle yapabilirken sporla da desteklemek vucudumuza güç kazandıracaktır. Bağışıklık sistemini aşağıdaki besin ögeleri ile kuvvetlendirebilirsiniz. Protein; vücudun savunma mekanizmasının bir parçasıdır. Yağsız et, yumurta, kurubaklagiller, deniz ürünleri gibi farklı protein kaynaklarından gerektiği kadar tüketin. A Vitamini; ağız, mide, solunum sisteminin enfeksiyonundan koruyarak bağışıklık sistemini destekler. Kış mevsimine uygun manavlarımızda bolca bulunan havuç, lahana, ıspanak, kırmızı dolmalık biber, yumurta ya da A vitamin ile güçlendirilmiş süt veya tahıllar A vitamininin iyi kaynaklarıdır. C Vitamini; antikor oluşumuna katkıda bulunarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Portakal, mandalina, greyfurt, biber, çilek, maydonoz C vitamininin iyi kaynaklarıdır. E vitamin; antioksidan olarak çalışır ve serbest radikalleri nötralize ederek bağışıklık sistemini güçlendirir. Bitkisel yağlar (ayçiçek yağı gibi), E vitamin ile güçlendirilmiş tahıllar, yağlı tohumlar yani FINDIK,BADEM,CEVİZ vs tercih edilebilir. Çinko; bağışıklık sistemini düzenli çalışmasına yardımcıdır. Çinko yağsız et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, süt, tam tahıllı ürünler, fasulye ve fındık bulunur. Tahlillerle saptanmış eksikliği durumunda doktorunuzun önerisiyle destek kapsül kullanılabilir. Son olarak maden suyu bizim için mineraller açısından zengin olmasından ötürü bağışıklık sistemine desteklemeye katkıda bulunacaktır.