Anfaş Fresh Antalya, Tarım Sektörünün Küresel Buluşma Noktası Olacak
Antalya, 18-20 Eylül 2025 tarihlerinde 6. Sebze, Meyve, Arıcılık, Ambalaj, Lojistik, Depolama ve Taze Ürün Teknolojileri Fuarı’na (Anfaş Fresh Antalya) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek etkinlik, sektörün önde gelen aktörlerini buluşturacak.
Uluslararası Katılım Yoğun İlgi Görüyor
Proje Müdürü Buse Özbilek liderliğinde yürütülen organizasyona, 50’den fazla ülkeden ziyaretçi ve 200’den fazla firma katılım gösterecek. Fuar alanının yüzde 85’inin dolduğu belirtilirken, Özbilek ve ekibinin yaptığı yurt dışı ziyaretler ve partnerlik anlaşmaları, etkinliğin uluslararası prestijini artırdı.
Antalya’nın Tarım Potansiyeli Vurgulanıyor
Buse Özbilek, Antalya’nın iklimi ve coğrafi yapısının sebze ve meyve üretimi için ideal olduğunu belirtti. Antalya’da örtüaltı sebze yetiştiriciliği ile birlikte açık tarla üretiminin de önemli ölçüde devam ettiğine dikkat çekti. 1999 verilerine göre Antalya’da 362 bin dekarlık alanda 2,5 milyon ton sebze üretimi gerçekleştirildiği ifade edildi.
Sektöre Yeni Fırsatlar ve Teknolojik Yenilikler Sunulacak
Anfaş Fresh Antalya, tarımın tüm bileşenlerini bir araya getirerek yenilikçi teknolojilerin ve iş birliklerinin önünü açmayı amaçlıyor. Fuar, Antalya’nın tarım potansiyelini dünya pazarına taşıyarak sektörde yeni fırsatların kapısını aralayacak.
Sektörel Alım Heyetleriyle Ticaret Bağları Güçlendirilecek
Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) organizasyonuyla Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Çekya, Gürcistan, Hollanda, İtalya, Katar, Romanya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Uganda, Ukrayna ve Ürdün gibi ülkelerden alım heyetleri fuarda yer alacak.



