Aksaray’da aylar önce dramatik bir şekilde hayata tutunan bir vatandaşın hikâyesi, bu kez acı bir sonla noktalandı. 8 ay önce uzun süren ikna çabaları ve arkadaşının kritik müdahalesiyle ölümün eşiğinden dönen 35 yaşındaki Latif Gümüşsoy, gece yarısı yaşadığı bunalımın ardından yaşamına son verdi.
7 SAATLİK İKNA ÇABASI SONUÇ VERMEMİŞTİ
Olayın geçmişi 2 Ekim 2025 tarihine uzanıyor. Merkeze bağlı Gücünkaya köyü yakınlarındaki Mamasın Barajı çevresinde yaşanan olayda, Latif Gümüşsoy elindeki tabanca ile intihar girişiminde bulunmuştu.
Arkadaşlarını arayarak hayatına son vereceğini bildirmesi üzerine durum hızla yetkililere iletildi. Bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri ve sağlık görevlileri saatler süren bir ikna süreci yürüttü. Ancak tüm çabalara rağmen Gümüşsoy kararından vazgeçirilemedi.
O anlarda olay yerine gelen arkadaşlarının desteğiyle ikna çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı. Fakat tam 7 saat süren çaba sonuçsuz kalırken, olay kritik bir anda farklı bir boyuta taşındı.
HAYAT KURTARAN MÜDAHALE
Uzun süren gerilim dolu bekleyiş, Gümüşsoy’un bir arkadaşının anlık refleksiyle son buldu. Arkadaşının ani müdahalesi sonucu elindeki silah alınarak olası bir facianın önüne geçildi. Bu olay, o dönemde çevrede derin bir rahatlama yaratmıştı.
AYNI KADERDEN KAÇAMADI
Aradan geçen 8 ayın ardından acı haber bu kez Bahçesaray Mahallesi’nden geldi. Oto Sanayi K-3 Blok’ta bulunan bir dükkânda gece yarısından sonra silah sesi duyan vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi.
Olay yerine kısa sürede ulaşan polis ve sağlık ekipleri, Latif Gümüşsoy’un hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan ilk incelemelere göre Gümüşsoy’un tabanca ile başına ateş ederek yaşamına son verdiği tespit edildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Polis ekipleri olay yerinde detaylı inceleme yaparken, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı tahkikat başlatıldı. Olayın tüm yönleriyle araştırıldığı öğrenildi.

Kaynak: İHA




