MARAŞ CEVİZİ JAPON VE UZAK DOĞU PAZARINA AÇILIYOR
Kahramanmaraş, tarımsal değerlerinden biri olan Maraş ceviziyle Japon ve Uzak Doğu pazarlarına açılmaya hazırlanıyor. Çiftçilere yönelik yapılan çalışmalarla, işlenmiş Maraş cevizi ürünleri, bölgenin önemli tarımsal ihracat kalemi haline gelmesi hedefleniyor. Bu girişimle birlikte Maraş cevizi, uluslararası pazarda adını duyurmayı amaçlıyor.
ÇİFTÇİLERE ZİRAİ DON UYARISI
Kahramanmaraş’ta yaşanan yoğun kar ve don olayları nedeniyle çiftçilere zirai don uyarısı yapıldı. Çiftçilere, sera, tarla ve ahırlarında önlem alarak don olaylarının etkilerinden korunmaları çağrısı yapıldı. Bu önlemler, mahsul kayıplarının önüne geçilmesi adına büyük önem taşıyor.
DEPREMDE ZARAR GÖREN OKUL SIRALARI SATRANÇ TAKIMINA DÖNÜŞTÜ
6 Şubat 2023’deki depremde hasar gören okul sıraları, Kahramanmaraş’taki Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüştürülerek, şehre ait kültürel simgeleri yansıtan el yapımı satranç takımlarına dönüştürüldü. Bu proje, hem çevreye duyarlılık hem de depremzedelere moral kaynağı oldu.
UYUŞTURUCUYA BÜYÜK DARBE
Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticaretine yönelik gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla zehir tacirlerine büyük bir darbe vurdu. Ekiplerin yürüttüğü titiz çalışmalar sonucu çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.
SESİMİZİ DUYMAYA DEVAM EDİN
Bugün de önemli gelişmeleri sizlerle paylaştık. Bizleri Kahramanmaraş’tan ve sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın. Yeni yılın herkese sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyoruz. Hoşça kalın.