Kocaeli’nin Gebze ilçesinde görev yapan bir adliye katibinin, adliyeye gelen vatandaşlarla alay ettiği görüntüler kamuoyunda tepkiye neden olmuştu. Sosyal medyada paylaşılan videoda personelin, kendisine soru soran vatandaşlardan rahatsız olduğunu dile getirdiği görülmüştü.
Adliye katibi, çektiği videoda vatandaşlara yönelik, "Okumayı söktüğünüz zaman bunların hepsini anlatacağız arkadaşlar" ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu açıklamalar, sosyal medyada çok sayıda kullanıcının tepkisini çekmişti.
Tepkilerin Ardından İkinci Video Paylaşmıştı
Görüntülerin gündem olmasının ardından Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adliye personeli hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Hakkındaki eleştirilerin ardından yeni bir video yayımlayan katip, kendisine yöneltilen tepkileri abartılı bulduğunu ifade etmişti.
İkinci videosunda, "Niye bu kadar abarttınız? Hakaret içerikli mesajlar gönderiyorlar, tazminat davası mı açsam diye düşünüyorum. Bu arada kıyafetim nasıl?" sözlerini kullanan personel, bu açıklamalarıyla da tartışmaların odağına yerleşmişti.
Adliye Katibine Kınama Cezası Verildi
Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Adliyeye gelen vatandaşlara yönelik küçümseyici ve alaycı ifadeler kullanan personel hakkında karar verildi.
Soruşturma sonucunda adliye katibine kınama cezası uygulanmasına karar verildi. Böylece sosyal medyada tepki çeken görüntülerle gündeme gelen olayda soruşturma süreci tamamlanmış oldu.



