Gaziantep’te gece saatlerinde bir parkta meydana gelen olay, hem sağlık hem de üniversite çevresinde gündem oldu. Şahinbey ilçesinde bulunan Şehit Piyade Er Hüseyin Özdemir Parkı’nda iki kişinin vatandaşlar tarafından ihbar edilmesi üzerine polis ekipleri bölgeye sevk edildi.

İhbarın ardından polis tarafından gözaltına alınan kişiler arasında Gaziantep Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yapan ve aynı zamanda 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde doktor olduğu belirtilen Ö.F.U. da yer aldı.

Gece saatlerinde parka polis ekipleri sevk edildi

Olayın, Şahintepe Mahallesi'ndeki Şehit Piyade Er Hüseyin Özdemir Parkı'nda saat 01.00 sıralarında meydana geldiği bildirildi.

İddiaya göre çevrede bulunan vatandaşlar, parkta iki kişiyi uygunsuz davranışlarda bulundukları gerekçesiyle polise ihbar etti. İhbar üzerine bölgeye Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri gönderildi.

Polis ekiplerinin yaptığı işlemlerin ardından Ö.F.U. ve yanında bulunan M.Ş. gözaltına alındı.

Gözaltı işleminin ardından olayla ilgili adli sürecin yanı sıra idari inceleme de başlatıldı.

Doktor hakkında idari soruşturma başlatıldı

Olayın ardından Ö.F.U.'nun görev yaptığı 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi açısından da süreç başladı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında doktorun görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Açığa alma işleminin, olayla ilgili idari incelemenin devam ettiği süreçte gerçekleştirildiği aktarıldı.

Ö.F.U.'nun aynı zamanda Gaziantep Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yaptığı öğrenildi.

Üniversitenin internet sitesindeki bilgileri kaldırıldı

Olayın ardından Gaziantep Üniversitesi yönetiminin de işlem yaptığı belirtildi.

Avukat Ebru Bilgen’in adını kullanarak bir günde 1 milyon lira vurgun yaptılar
Avukat Ebru Bilgen’in adını kullanarak bir günde 1 milyon lira vurgun yaptılar
İçeriği Görüntüle

Üniversitenin resmi internet sitesinde araştırma görevlisi olarak yer alan Ö.F.U.'nun adına ilişkin bilgilerin kurumun internet sayfasından kaldırıldığı aktarıldı.

Söz konusu değişikliğin olayın ardından gerçekleşmesi dikkat çekerken, üniversite tarafındaki idari sürecin kapsamına ilişkin ayrıntılı resmi açıklama paylaşılmadı.

Adli ve idari inceleme sürüyor

Parkta yaşanan olayla ilgili adli sürecin yanı sıra kurumlar tarafından yürütülen idari incelemenin de devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alınan kişilerle ilgili hukuki sürecin sonucunun soruşturma kapsamında yapılacak değerlendirmelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

Öte yandan, olayla ilgili kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmadığı için taraflara ilişkin değerlendirmelerin soruşturma ve resmi makamların açıklamaları çerçevesinde ele alınması gerekiyor.

Gaziantep'te gündem olan olayla ilgili adli ve idari tahkikatın sürdüğü belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ