Sıcak Adana Günlerinde Serinleten Lezzet: Kar Şurubu
Adana’nın Kozan ilçesinde bir esnaf, Toros Dağları'ndan getirdiği karı portakal ve vişne şuruplarıyla buluşturarak vatandaşa serinletici bir tat sundu. Bunaltıcı sıcakların etkili olduğu kentte farklı serinleme yöntemleri denenirken, Yunus Çelik adlı esnafın yöntemi büyük ilgi gördü.
Mersin’den Toros Dağları’nın yüksek kesimlerinden elde edilen karı, pamuk yorgan ve çuvallarla sardıktan sonra muhafaza eden Çelik, bu karı özel meyve şuruplarıyla tatlandırarak servis ediyor. Kar tabağının fiyatı ise 50 TL.
Karın Erimemesi İçin Yorganlı Yöntem
Esnaf Yunus Çelik, "Kozan yazın oldukça sıcak oluyor. Biz de bu fikri ilk kez uyguladık. Karı erimemesi için pamuk yorgana sarıp çuvallarla sardık. Böylece hava almasını engelledik. Üzerine portakal ve vişne şurubu döküyoruz, vatandaşlar beğeniyle tüketiyor" ifadelerini kullandı.
Vatandaşlardan Yoğun İlgi
Kar şerbetini tatmaya gelen vatandaşlar da yeni lezzeti oldukça beğendi. Kozanlı Rıdvan Şahin, "Hasta olmayacağımı bilsem tabak tabak yerim. Kar ve şerbetin birleşimi çok hoş olmuş" derken, Konya’dan gelen Yusuf Şanlı ise "Kozan’ın sıcağında böyle bir lezzet görmek şaşırttı. Serinletici etkisi mükemmel" diye konuştu.
Yaz sıcaklarının etkisini artırdığı günlerde doğal yollarla serinlemeyi tercih eden vatandaşlar, dağ karıyla hazırlanan bu özgün lezzeti tatmaya devam ediyor.