Sıcak Adana Günlerinde Serinleten Lezzet: Kar Şurubu

Adana’nın Kozan ilçesinde bir esnaf, Toros Dağları'ndan getirdiği karı portakal ve vişne şuruplarıyla buluşturarak vatandaşa serinletici bir tat sundu. Bunaltıcı sıcakların etkili olduğu kentte farklı serinleme yöntemleri denenirken, Yunus Çelik adlı esnafın yöntemi büyük ilgi gördü.

Mersin’den Toros Dağları’nın yüksek kesimlerinden elde edilen karı, pamuk yorgan ve çuvallarla sardıktan sonra muhafaza eden Çelik, bu karı özel meyve şuruplarıyla tatlandırarak servis ediyor. Kar tabağının fiyatı ise 50 TL.

Küresel piyasalarda tarife gündemi ile Fed'e yönelik gevşeme sinyalleri öne çıkıyor
Küresel piyasalarda tarife gündemi ile Fed'e yönelik gevşeme sinyalleri öne çıkıyor
İçeriği Görüntüle

Dağdan Kar Getirip Tatlandırdı, Tabağını 50 Tl'den Satmaya Başladı (4) KopyaKarın Erimemesi İçin Yorganlı Yöntem

Esnaf Yunus Çelik, "Kozan yazın oldukça sıcak oluyor. Biz de bu fikri ilk kez uyguladık. Karı erimemesi için pamuk yorgana sarıp çuvallarla sardık. Böylece hava almasını engelledik. Üzerine portakal ve vişne şurubu döküyoruz, vatandaşlar beğeniyle tüketiyor" ifadelerini kullandı.

Dağdan Kar Getirip Tatlandırdı, Tabağını 50 Tl'den Satmaya Başladı (3) KopyaVatandaşlardan Yoğun İlgi

Kar şerbetini tatmaya gelen vatandaşlar da yeni lezzeti oldukça beğendi. Kozanlı Rıdvan Şahin, "Hasta olmayacağımı bilsem tabak tabak yerim. Kar ve şerbetin birleşimi çok hoş olmuş" derken, Konya’dan gelen Yusuf Şanlı ise "Kozan’ın sıcağında böyle bir lezzet görmek şaşırttı. Serinletici etkisi mükemmel" diye konuştu.

Yaz sıcaklarının etkisini artırdığı günlerde doğal yollarla serinlemeyi tercih eden vatandaşlar, dağ karıyla hazırlanan bu özgün lezzeti tatmaya devam ediyor.

Dağdan Kar Getirip Tatlandırdı, Tabağını 50 Tl'den Satmaya Başladı (9) Kopya

Kaynak: İHA