İstinaf bozdu ama sonuç değişmedi! Kayseri’deki cinayet davasında kritik karar
İstinaf bozdu ama sonuç değişmedi! Kayseri’deki cinayet davasında kritik karar
İçeriği Görüntüle
Sivas’ın Suşehri ilçesinde meydana gelen trafik kazası, bölgede kısa sürede paniğe neden oldu. D-100 karayolunda seyir halindeki bir otomobilin kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edilirken, araçta sıkışan sürücü ekiplerin yoğun çalışması sonucu kurtarıldı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, kazanın nasıl meydana geldiğine ilişkin detaylar da netleşmeye başladı. Özellikle karayolunda yaşanan bu tür kazalar, sürücüler için bir kez daha dikkat uyarısını gündeme getirdi.
SUŞEHRİ’NDE KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ŞARAMPOLE DEVRİLDİ
Kaza, saat 17.30 sıralarında Sivas’ın Suşehri ilçesi D-100 karayolu Akçaağıl köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Suşehri yönünden Tokat istikametine doğru ilerleyen 58 AGK 143 plakalı otomobil, sürücüsü Azer Çelik’in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.
Kontrolden çıkan araç yol kenarından savrularak şarampole devrildi. Kazanın şiddetiyle araçta bulunan kişiler büyük bir sarsıntı yaşarken, çevredeki sürücüler durumu fark ederek hemen yardım çağrısında bulundu. Olayın ardından bölgeye sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Kazanın meydana geldiği noktada trafik bir süre kontrollü şekilde sağlanırken, ekipler güvenlik önlemleri alarak çalışmalara başladı.
ARAÇTA SIKIŞAN SÜRÜCÜ İTFAİYE TARAFINDAN KURTARILDI
Kaza sonrası araç içerisinde sıkışan sürücü Azer Çelik için zamanla yarış başladı. Suşehri İtfaiye ekipleri olay yerine ulaşır ulaşmaz kurtarma çalışması başlattı. Araçta sıkışan sürücü, ekiplerin titiz ve dikkatli müdahalesiyle bulunduğu yerden çıkarıldı.
Kurtarma çalışmasının ardından sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Sürücü Azer Çelik’in yanı sıra araçta bulunan Serkan Durna ve Yasin Mete’nin de yaralandığı belirlendi. Yaralıların bilinç durumlarının kontrol altında olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunup bulunmadığına ilişkin detaylı incelemenin hastanede yapılacağı öğrenildi.
Ekiplerin koordineli çalışması sayesinde yaralılar kısa sürede ambulanslara alınarak hastaneye sevk edildi.
YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI
Kazada yaralanan 3 kişi, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Suşehri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının takip edildiği öğrenildi.
Sağlık ekipleri, yaralıların genel durumlarının stabil olduğunu belirtirken, detaylı kontrollerin sürdüğü ifade edildi. Özellikle trafik kazalarında ilk müdahalenin hızlı yapılmasının hayati önem taşıdığı bir kez daha ortaya çıktı.
Kazanın ardından hastane çevresinde de kısa süreli hareketlilik yaşanırken, yaralıların yakınlarının hastaneye geldiği görüldü.
KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Kazanın ardından jandarma ekipleri olay yerinde inceleme başlattı. Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi için detaylı çalışma yürütülüyor. İlk değerlendirmelere göre sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi kazaya neden olurken, yol ve hava koşullarının da etkili olup olmadığı araştırılıyor.
Yetkililer, sürücülere özellikle uzun yollarda daha dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunurken, hız ve dikkatsizliğin ciddi kazalara yol açabileceğini vurguladı.
Sivas’ın önemli ulaşım güzergahlarından biri olan D-100 karayolunda meydana gelen bu tür kazalar, trafik güvenliği konusunu yeniden gündeme getiriyor.

Kaynak: DHA