Samsun’un İlkadım ilçesinde bir okulun yakınında yaşanan silahlı olay, kısa sürede “okul saldırısı” iddialarıyla gündeme taşındı. 13 Nisan sabah saatlerinde Kale Mahallesi’nde meydana gelen olayda iki kişi yaralanırken, çevrede bulunan öğrenciler ve öğretmenler silah sesleri nedeniyle panik yaşadı. İlk belirlemelere göre olayın bir okul saldırısı olmadığı, taraflar arasında yaşanan alacak-verecek meselesinin sokakta silahlı çatışmaya dönüşmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi.

SAMSUN’DA OKUL ÖNÜNDE SALDIRI MI OLDU?

Samsun’da yaşanan olayın doğrudan bir okul hedef alınarak gerçekleştirildiğine dair bir bulgu bulunmuyor. Olay, Tülay Başaran Anadolu Lisesi’nin bulunduğu sokakta gerçekleştiği için kamuoyunda “okul saldırısı” olarak algılandı.

Ancak edinilen bilgilere göre silahlı saldırı, okuldan bağımsız şekilde, taraflar arasında yaşanan bir anlaşmazlık sonucu ortaya çıktı. Bu durum, olayın eğitim kurumuna yönelik planlı bir saldırı olmadığını gösteriyor. Buna rağmen olayın okul çevresinde gerçekleşmesi, öğrenciler ve öğretmenler arasında büyük bir korkuya neden oldu.

SAMSUN OKUL SALDIRISI NE ZAMAN OLDU?

Olay, 13 Nisan günü saat 09.50 sıralarında Samsun’un İlkadım ilçesine bağlı Kale Mahallesi Kaptanağa Sokak’ta meydana geldi. Sabah saatlerinde yaşanan olay, öğrencilerin okulda bulunduğu zaman dilimine denk geldiği için dikkat çekti.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Birkan Birol Yıldız Kimdir, Neden Gözaltına Alındı, Gözaltı Nedeni Nedir?
Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Birkan Birol Yıldız Kimdir, Neden Gözaltına Alındı, Gözaltı Nedeni Nedir?
İçeriği Görüntüle

Silah seslerinin duyulmasıyla birlikte çevrede kısa süreli panik yaşanırken, güvenlik güçleri hızla olay yerine sevk edildi. Yetkililer, olayın kısa sürede kontrol altına alındığını ve daha büyük bir tehlikenin önüne geçildiğini belirtti.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ KİMLER YARALANDI?

İddiaya göre olay, Engelsiz Yaşam Derneği’nde birlikte çalışan kişiler arasında yaşanan maddi anlaşmazlık nedeniyle başladı. Dergi basımı ve dağıtımıyla ilgili çıkan tartışma, kısa sürede büyüyerek sokakta silahlı saldırıya dönüştü.

Şüpheli U.K. (31), yanında bulunan tabancayla T.D. (36) ve A.Ş. (25) isimli kişilere ateş açtı. Açılan ateş sonucu T.D. sağ diz altından, A.Ş. ise ayaklarından yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastane kaynaklarına göre her iki yaralının da hayati tehlikesi bulunmuyor.

POLİS ŞÜPHELİNİN PEŞİNDE SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan incelemelerde olay yerinde 7 adet boş kovan bulundu. Güvenlik güçleri, saldırının ardından kaçan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Çevredeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde şüphelinin hızla olay yerinden uzaklaştığı tespit edildi. Yetkililer, olayın okul çevresinde gerçekleşmesine rağmen mermilerin çevredeki öğrencilere isabet etmemesinin olası bir faciayı önlediğini değerlendiriyor. Soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ